Dünya G7’de ana gündem iklim ve terör

G7’de ana gündem iklim ve terör

09.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük ekonomilerinin liderlerini buluşturan G7 Zirvesi Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Krün kentinde Schloss Elmau’da ikinci günüyle devam etti.

G7’de ana gündem iklim ve terör

Zirvenin ev sahibi Almanya Başbakanı Angela Merkel, liderlerin küresel ısınmayı engellemek için önlemler almasını istedi. Merkel ayrıca küresel ısınmadan en ağır zararı gören ülkelere yardım için ABD, Britanya, Japonya, Fransa, Kanada, İtalya, Japonya ve AB’nin elini taşın altına koymasını istedi.

Haberin Devamı

Irak’la görüşme

İkinci gündem maddesi aşırıcı terörle savaş olan zirveye Irak Başbakanı Haydar Abadi, Tunus Cumhurbaşkanı Beji Caid Essebsi, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf, Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, IMF Başkanı Başkanı Christine Lagarde ve Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim de katıldı. ABD Başkanı Barack Obama, Irak başbakanı Abadi’yle ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Britanya Başbakanı David Cameron da önceki gün Irak’a 125 askeri eğitmen daha gönderme sözü vermişti. Öte yandan, 34 bin kişiden fazla gösterici G7 toplantısını protesto etti.