Dünya Gazetecinin katili ‘komşusu’ çıktı

Gazetecinin katili ‘komşusu’ çıktı

11.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Gazetecinin katili ‘komşusu’ çıktı

Bulgar gazeteci Marinova’nın katili Severin Krasimirov, Almanya’da yakalandı. Marinova’nın evinin yakınlarında oturan zanlı, suçunu itiraf etti.

Haberin Devamı

‘Anlık gelişen olay’

Bulgaristan’ın Ruse (Rusçuk) kentinde, Tuna Nehri kenarında spor yaparken saldırıya uğrayan ve tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen gazeteci Viktoriya Marinova’nın katili, Almanya’da yakalandı. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Başsavcı Sotir Tzatzarov ve İçişleri Bakanı Mladen Marinov ortak basın toplantısında zanlının 21 yaşındaki Severin Krasimirov olduğunu açıkladı. Başsavcı, ilk belirlemelerin saldırının “Anlık gelişen bir olay” olduğunu gösterdiğini belirtti. Başsavcı, Marinova’yı yumruklayıp, tecavüz ettikten sonra boğarak öldüren katilin zanlısının, 20 yıl ya da ömür boyu hapis cezası alabileceğini duyurdu.

Eski boksörmüş

Başbakan Borisov da, yapılan DNA testlerinin Marinova’nın katilinin Krasimirov olduğunu yüzde 100 kanıtladığını söyledi. Katil Krasimirov’un eski boksör olduğu ve genç gazeteciye saldırmadan önce yüksek miktarda alkol aldığı kaydedildi. Cinayetten bir gün sonra, 7 Ekim’de annesinin bulunduğu Almanya’ya kaçan Krasimirov’un sorgusunda her şeyi itiraf ettiği, “cinsel dürtüleri” nedeniyle Marinova’yı öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Katilin, Ruse’de Marinova’nın evine yakın bir yerde oturduğu belirtildi. TVN TV’de muhabir 30 yaşındaki gazeteci, en son Avrupa Birliği fonlarında yapılan yolsuzlukları araştıran 2 gazeteciyle röportaj yapmıştı.