Dünya Gizemli köpükler korkuttu

Gizemli köpükler korkuttu

17.04.2016 - 09:58 | Son Güncellenme:

Japonya’nın Fukuoka şehrinde yolları aniden beyaz köpükler kapladı. Her yeri saran köpüklerin nedeni henüz bilinmiyor. Ancak bir teoriye göre köpükler yer altından geliyor. Sebebi ise kentte bu hafta meydana gelen ikinci şiddetli deprem…

Gizemli köpükler korkuttu

Herkesin merak ettiği şey caddeleri ve sokakları tamamen kaplayan köpüklerin gerçekten nereden geldiği. Deprem ülkesi olan Japonya’nın Fukuoka kentinde bu hafta yaşanan 6,5 ve 7,3 büyüklüğündeki depremlerin ardından ortaya çıkan köpüklerin sebebi de deprem olarak görülüyor. Gizemli köpüklerin depremin yer altında açtığı bir oluktan geldiği savunuluyor. Depremin ardından yeraltındaki kaynayan suyun söz konusu oluktan geçerek yeryüzüne köpük olarak ulaştığı düşünülüyor. Sebebi henüz kesin olarak bilinmese de köpükleri gören herkes şaşkınlık yaşıyor.

Haberin Devamı

Bu arada Japonya'nın güneybatısında perşembe ve cuma günleri meydana gelen 6,5 ve 7,3 büyüklüğündeki depremlerde ölenlerin sayısı 41'e yükseldi. Bölgede etkili olmaya başlayan şiddetli yağış, kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Son 24 saatte 400'den fazla artçı şok kaydedildi.