Dünya Hindistan'da Hz. Muhammed paylaşımı nedeniyle sokağa çıkanlara polis ateş açtı: 3 ölü

Hindistan'da Hz. Muhammed paylaşımı nedeniyle sokağa çıkanlara polis ateş açtı: 3 ölü

12.08.2020 - 13:12 | Son Güncellenme:

Hindistan'ın Bangalor kentinde Hz. Muhammed hakkındaki bir Facebook paylaşımı nedeniyle başlayan protestolarda kan aktı.

Hindistanda Hz. Muhammed paylaşımı nedeniyle sokağa çıkanlara polis ateş açtı: 3 ölü

 

Protestocular Salı gecesi, bir akrabası İslam peygamberine hakaret eden bir paylaşımda bulunduğu öne sürülen bir siyasetçinin evinin önünde toplanmaya başladı.

Haberin Devamı

Yaşanan arbedede polisin silahından çıkan kurşunlar üç kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

BBC Hintçe'ye bilgi veren polis kaynakları, öfkeli kalabalığın araçları ateşe verdiğini ve olay yerine giden polislere taş attığını aktardı. Polis, paylaşımı yapan kişinin yanı sıra 110 protestocuyu da gözaltına aldı.

Aralarında bazı üst düzey polislerin de bulunduğu 60 polisin yaralandığı olaylar nedeniyle kentin bazı bölgelerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Polis yetkilileri cop ve biber gazının kitle kontrolünde yetersiz kalması üzerine gerçek mermi kullanmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Protestocuların evinin etrafında toplandığı siyasetçi Akhanda Srinivas Murthy ise paylaştığı video mesajında, olayların yatışması gerektiğini söyledi: "Müslüman kardeşlerime, hukuku çiğneyen biri nedeniyle kavga etmemelerini söylüyorum. Sorun ne olursa olsun hepimiz kardeşiz. Bunun sorumlusu kimse ceza alacaktır."

Haberin Devamı

10 milyonun üzerinde nüfusu olan Bangalor'un yaklaşık yüzde 15'i Müslüman.

Kaynak: BBC Türkçe