Dünya Holiganlar sokaklarda terör estirdi

Holiganlar sokaklarda terör estirdi

14.06.2016 - 15:10 | Son Güncellenme:

Fransa’nın Marsilya kentinde geçtiğimiz Cumartesi günü oynanan İngiltere-Rusya maçı öncesi ve sonrasında taraftarlar arasında çıkan şiddet olayları Rus holigan tarafından an be an görüntülendi.

Holiganlar sokaklarda terör estirdi

24 ülkenin mücadele ettiği Fransa’daki Avrupa Futbol Şampiyonası’nda geçtiğimiz Cumartesi günü İngiliz ve Rus taraftarlar arasında çıkan çatışmalar sporun ruhuna gölge düşürdü.

Haberin Devamı

Marsilya’da oynanan İngiltere-Rusya karşılaşmasının öncesinde yaşanan çatışma anına dair Rus bir taraftar tarafından kaydedilen görüntüler ortaya çıktı. Marsilya sokaklarının savaş alanına döndüğü görüntülerde, Rus taraftarların kovaladıkları İngiliz taraftarlara sandalye, şişe ve demir çubuk fırlattığı görülüyor. Rus holiganların savunmasız bazı İngiliz taraftarlara da acımasızca vurduğu görülüyor.

Bazı İngiliz taraftarların da yerde bilinçsiz şekilde yattığı görülüyor. Marsilya Savcısı Brice Robin, dövüş sporları konusunda "iyi eğitimli" yaklaşık 150 Rus'un olay çıkarmak için Fransa’ya geldiğini ve gözaltına alınamadan kaçtığını açıkladı. Geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığı olaylarda 5 İngiliz taraftarı hapse atıldı.

Haberin Devamı

Çıkan çatışmalarda çoğunluğu İngiliz olmak üzere 4’ü ağır 35 kişi yaralandı. Rusya ve İngiltere’nin, taraftarlarının bir kez daha bu tür bir şiddet olayına karışmaları halinde Euro 2016’dan ihraç edilebileceği kaydedildi.