DünyaHükümeti resmen bıçak sırtında...

Hükümeti resmen bıçak sırtında...

16.07.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun başı, koalisyonun dağılma tehlikesiyle dertte. Nitekim Degel HaTorah Partisi’nin ardından Agudat İsrael Partisi üyeleri de, Ultra Ortodoks Yahudileri (Haredi) askerlikten muaf tutacak yasa tasarısının meclis gündemine getirilmemesi nedeniyle hükümetten ayrıldığını açıkladı.

Hükümeti resmen bıçak sırtında...

11 üyeli Şas Partisi’nin de istifası durumunda, hükümet, sınır olan 61 sandalyenin altına düşerek salt çoğunluğunu kaybedecek.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Ultra-Ortodoks Birleşik Tevrat Yahudiliği, birçoğu askere gitmek yerine Yahudi metinleri okuyan seçmenleri için geniş askerlik muafiyetleri getirecek bir yasa tasarısı etrafındaki anlaşmazlıklar nedeniyle koalisyondan ayrılacağını bildirdi. Partinin Degel HaTorah fraksiyonu, “hükümetin Yahudi ilahiyat öğrencilerinin statüsünü güvence altına alma taahhütlerini defalarca ihlal etmesinin ardından vekillerinin koalisyon ve hükümetten istifa ettiğini” duyurdu. Bu hamle, Gazze’deki savaşın kritik aşamasında iktidarı sarsma tehdidi taşıyor. Netanyahu, şu anda mecliste 1 sandalyelik çoğunluğa sahip.

Haberin Devamı

3 kardeşten ikisi öldü diğeri komada!

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Googleüzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Deyr el-Belah’ta yaşayan Hatim ve İman Nuri çiftinin 5 çocuğundan 3’ü, 10 Temmuz’da kuzenleriyle birlikte evlerinin yakınındaki ABD merkezli yardım kuruluşundan yiyecek almaya giderken İsrail saldırısı gerçekleşti. Ömer ve Emir (4) kardeşlerin yanı sıra kuzenleri Semer, saldırıda hayatını kaybederken, Sirac (2,5) başından ve gözünden ağır yaralandı. Sirac’ın bir gözünün alınma ihtimali bulunurken, ailesi onu çocuklarını kaybetme korkusu yaşıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler