Dünya İki baş ve altı bacakla dünyaya geldi, koruma altına alındı!

İki baş ve altı bacakla dünyaya geldi, koruma altına alındı!

12.10.2021 - 14:05 | Son Güncellenme:

Amerika Birleşik Devletleri'nde koruma altındaki üreme alanında bulunan iki başlı ve altı bacaklı kaplumbağa gözlem altına alındı. İki haftadır izlenen kaplumbağanın yeme, içme ve hareketlerinin normal devam ettiği kaydedildi.

İki baş ve altı bacakla dünyaya geldi, koruma altına alındı

ABD'nin doğu kıyılarında yer alan Barnstable'de koruma altında tutulan kaplumbağa yumurtlama bölgesinde 2 başlı ve 6 bacaklı bir kaplumbağa bulundu. Görevliler kaplumbağayı hastanede gözlem altına alarak beslenme ve yaşam şeklini incelemeye başladı.

Haberin Devamı

Şu ana kadar X-ray ışınlarıyla yapılan incelemede, kaplumbağanın bel altında birleşen iki ayrı omurgası olduğu ve bacakların farklı beyinler tarafından kontrol edildiği gözlendi.

ŞİMDİYE KADAR YUMURTA SARISI İLE BESLENDİ

Euronews'ta yer alan habere göre New England Vahşi Yaşam Merkezi'nin açıklamasında kaplumbağanın şimdiye kadar yumurta sarısı ile beslendiği, bundan sonraki aşamada mide ve bağırsak kanallarının ne şekilde gelişim gösterdiğinin inceleneceği belirtildi.

Kaplumbağa şimdilik yüzebiliyor ve hareket edebiliyor. Ayrıca aldıkları besinleri sindirebilen kaplumbağanın günden güne kilo aldığı gözlemlendi.

Hayvanlar aleminde nadir rastlanan bipali, yani iki başlılık durumu, genetik bir durumdan çok fetal bir gelişim kazası olarak biliniyor. İki başlı hayvanlar genelde uzun ömürlü olmuyor.