Dünya İlk insan dedektörü piyasaya çıktı: Çöpte uyuyan tespit edilecek

İlk insan dedektörü piyasaya çıktı: Çöpte uyuyan tespit edilecek

17.12.2019 - 09:07 | Son Güncellenme:

Çöp konteynerlerinin boşaltılmadan önce içinde birinin olup olmadığını belirlemek için "insan dedektörü" üretildi. İngiltere'de piyasaya sürülen dedektörle, çöp kutularına sığınan evsizler bulunacak.

İlk insan dedektörü piyasaya çıktı: Çöpte uyuyan tespit edilecek

İngiltere'de "Toplu Atık Çözümleri" adlı şirket, endüstriyel çöp konteynerlerinin içine sığınan evsizlerin korunmasına yardımcı olacak bir cihaz geliştirdi. Şirket cihazına da dünyanın ilk "insan dedektörü" adını verdi. Endüstriyel çöp konteynerlerinin dışına takılan cihaz, çalışanların farkında olmadan içinde insan olan bir çöp konteynerini boşaltmalarına karşı fazladan bir koruma katmanı sağlayacak şekilde tasarlandı.

Haberin Devamı

ALTI ŞEHİRDE KULLANILIYOR

Independent'ın haberine göre, TWS cihazın hareketi, gazı, sıcaklığı, nemi algılamak üzere programlandı ve son boşaltılmasından beri konteynere biri girmediyse yeşil ışk yanacak şekilde tasarlandı. Eğer cihaz, birinin o an ya da önceden konteynerde olduğundan şüphelenirse ışık kırmızıya dönecek. "İnsan dedektörü" bluetooth kullanılarak akıllı telefon yad a tabletten de kontrol edilebilecek. Şirket, 30 gün boyunca cihazın hafızasına kaydedilen verileri evsizlerle ilgilenen kuruluşlara aktarıp, evsizlerin daha çok kullandığı "yüskek riskli konteynerleri"n tespitini kolaylaştırmayı da amaçlıyor. Ayrıca, satılan her bir cihazdan elde edilen kârın bir kısmı evsizlere yardım eden kuruluşlara bağışlanacak. Cihaz, şu anda Birleşik Krallık'ın altı şehrinde, altı şirket tarafından kullanılıyor.