Dünya IMF Başkanı temyize gitmiyor

IMF Başkanı temyize gitmiyor

20.12.2016 - 08:54 | Son Güncellenme:

Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, Fransa'da maliye bakanlığı yaptığı dönemde görevini ihmal ettiğine ilişkin mahkeme kararına itiraz etmeyeceğini açıkladı.

IMF Başkanı temyize gitmiyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Fransa'da maliye bakanlığı yaptığı dönemde görevini ihmal ettiğine ilişkin mahkeme kararına itiraz etmeyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Lagarde, IMF'nin sitesinden yayınladığı videodaki konuşmasına, IMF'nin Yönetim Kurulu, üye ülkeleri ve çalışanlarına kendisine gösterdikleri güven ve destek için teşekkür ederek başladı.

Son 5 yıldır geçirdiği çetin soruşturma sürecinde dikkatinin, profesyonel hayatının odak noktası olan IMF misyonu ve liderlik görevinden başka bir yere kaymasına asla izin vermediğini vurgulayan Lagarde, şöyle devam etti:

"5 yıldır süren bu dava, 5 günlük çok acılı bir süreç sonunda neticelendi. Fransa Cumhuriyet Savcısı ileri sürülen 16 ayrı şikayeti bilimsel şekilde ele aldı ve davanın cezasız sonuçlanmasını talep etti. Mahkemenin, profesyonel yargıçlar ve milletvekillerinden oluşan üyelerini, davayı düşürmeleri konusunda kısmen ikna edebildim. Karar sicilime işlenmeden, cezasız ve yaptırımsız olmak üzere 'görevimi ihmalden' suçlu bulundum. Karardan memnun değilim ancak herkesin durması, sayfayı değiştirmesi, yola devam etmesi ve ona güvenenlerle çalışmaya devam etmesi gereken bir zaman var. Bu nedenle bu kararı, tüm dikkatimi, zamanımı, enerjimi ve şevkimi IMF Başkanı olarak görevime adamak için temyize götürmemekten mutluyum."

Haberin Devamı

Christine Lagarde, Fransa Cumhuriyet Adalet Mahkemesinde dün sonuçlanan davada, maliye bakanı olduğu dönemde Adidas firmasının eski sahibi iş adamı Bernard Tapie'ye 404 milyon avro tazminat verilmesi konusunda "gerekli incelemeleri yapmadığı" ve "yapılan yüklü ödemeye itiraz etmediği" gerekçesiyle görevini ihmalden suçlu bulunmuştu. Buna karşın en fazla 1 yıl hapis veya 15 bin avro para cezası istemiyle yargılanan Lagarde'a herhangi bir ceza verilmemişti.