Dünya İngiltere’de okullarda cinsel taciz alarmı!

İngiltere’de okullarda cinsel taciz alarmı!

30.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

BBC’nin haberine göre, İngiltere’de devlet, okullarda cinsel tacize karşı harekete geçti.

İngiltere’de okullarda cinsel taciz alarmı

Yetkililer, okul çağındaki çocukların bir internet sitesi üzerinden dile getirdikleri cinsel taciz iddialarının bir skandal olduğunu bildirdi. Polis, çocukların cinsel taciz şikâyetlerinden oluşan binlerce paylaşım yapması üzerine bir yardım hattı açmaya karar verdi. Hükümet yetkilileri de ihtiyacı olan herkese destek ve koruma sağlanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Cinsel tacize maruz kalanların paylaşım yaptıkları bir internet sitesi olan Everyone’s Invited (Herkes Davetli) geçen yıl açıldı. Açıldığından bu yana sitede 6 bini aşkın paylaşım yapıldı ve tacize maruz kaldığını bildirenler arasında 9 yaşında çocuklar bile var. Paylaşımların çoğunun okullarda ya da diğer öğrenciler tarafından dışarıda gerçekleştirilen cinsel taciz hatta tecavüz vakaları olması polise göre, ulusal düzeyde yaygın bir sorunun su yüzüne çıkan işaretleri olarak görünüyor. Londra Emniyet Müdürlüğü şikâyetleri incelemeye aldı.

Uyuşturucu ve tecavüz!

İngiltere’de öğrencilerin taciz paylaşımları yaptığı Everyone’s Invited sitesinin kurucusu Soma Sara, “Taciz paylaşımları arttı. Devlet okullarının adı daha sık geçmeye başladı. Ayrıca geniş bir yaş yelpazesinden paylaşımlar var” dedi. Sitedeki şikâyetler partilerde uyuşturucu verilerek gerçekleştirilen tecavüzden, internette cinsel içerikli görsellerin paylaşılmasına kadar çeşitli iddiaları içeriyor.