Dünya İngiltere'den korkunç rakam! Sayı 11 bini geçti

İngiltere'den korkunç rakam! Sayı 11 bini geçti 

13.04.2020 - 17:48 | Son Güncellenme:

İngiltere'de yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 717 artarak 11 bin 329'a yükseldi.

İngiltereden korkunç rakam Sayı 11 bini geçti

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, can kaybı 10 bin 612'den  11 bin 329'a çıkarken, vaka sayısı da 4 bin 342 artarak 88 bin 621 oldu.

Haberin Devamı

Son 24 saatte 10 bin 745 kişiye daha test yapıldı, toplam test sayısı  tekrarlarla 367 bin 667'ye yükseldi.

Perşembe süresi dolacak olan kısmi karantina uygulamasının uzatılması  bekleniyor. Hükümetin, taburcu edilse de hala tam olarak iyileşmeyen Başbakan  Boris Johnson olmadan bu kararı alması gerekecek.

Öte yandan Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Johnson'ın çalışmadığı  ve işe ancak doktorların tavsiyesiyle döneceği belirtildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISININ KIZINA YAPILAN TEST TEPKİ ÇEKTİ

Öte yandan kızında Kovid-19 semptomları görüldüğü için 2 hafta önce  kendini izole etmeye başladığını açıklayan Başbakan Yardımcısı Michael Gove, spor  yaparken görüntülendi.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, karantina kurallarını ihlal  etmekle suçlanan Gove'un kızına Kovid-19 testi yaptırdığı ve sonuç negatif  çıktığı için dışarı çıkabildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Sağlık çalışanları test yaptıramazken Gove'un kızına test yapılması  ülkede tartışmaya neden oldu. Haberlerde, Gove ve hükümet sert bir şekilde  eleştirildi.

Hafif semptomlar gösterenlerden evden çıkmamaları istenen İngiltere'de  testler ancak hastaneye kaldırılanlara yapılabiliyor.

HÜKÜMET KOVİD-19 PLANINDA GERİ ADIM ATMIŞTI

İlk etapta "toplumsal bağışıklık kazanılması amacıyla virüsün  kontrollü yayılması" stratejisi izleyen İngiliz hükümeti, ölü sayısının yaklaşık  300 bin olabileceğine yönelik raporlar ve eleştirilerin ardından geri adım  atmıştı.

23 Mart'ta alınan kararlarla halkın evden çıkmasına sınırlama  getirilirken marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmeler kapatılmıştı.

İngiltere'de tahtın varisi Galler Prensi Charles'ın 25 Mart'ta,  Başbakan Johnson ve Sağlık Bakanı Matt Hancock'un da 27 Mart'ta yapılan testleri  pozitif çıkmıştı.

Başbakan Johnson, testi pozitif çıktıktan 10 gün sonra belirtiler  devam ettiği için 5 Nisan akşamı hastaneye kaldırılmış, ertesi gün de yoğun  bakıma alınmıştı.

Oksijen tedavisi uygulanan ve solunum cihazına bağlanmadığı bildirilen  Başbakan, 12 Nisan'da taburcu edilmişti.

Prens Charles ve Sağlık Bakanı Hancock ise iyileşmişti.