Dünya Irma Florida’da

Irma Florida’da

11.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerika’nın Florida kıyılarına ulaşan Irma Kasırgası, saatte 192 km hızla ilerlerken önüne çıkanı yerle bir ediyor. 4 can alan kasırganın şiddeti 4. kategoriden 3’e düşürüldü

Irma Florida’da

Atlas Okyanusu’nun en büyük kasırgası olan Irma, Amerika’nın Florida kıyılarına ulaştı. Florida’nın Hardee County bölgesinde iki kişi, Monroe Country’de bir kişi ve bir şerif yardımcısı yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan halkını “Sonunda burada! Tanrı herkesi korusun” sözleriyle uyardı. Florida Valisi Rick Scott, eyaletin batı sahili konusunda çok endişeli olduğunu açıklarken, “Bu fırtına dalgası ölümcül” dedi. Vali, tahliye emri verilen 6.5 milyon kişiye “Evlerinizi hemen terk edin” uyarısı yapmıştı.

2 milyon kişi elektriksiz

ABD Ulusal Kasırga Merkezi’nden yapılan açıklamada, saatte 192 kilometre hızla Florida’nın güneybatısında yer alan Naples kenti ve Marco Adası’na ulaşan kasırganın kategorisinin 4’ten 3’e düşürüldüğü bildirildi.

Eyalet yetkilileri, yaklaşık 2 milyon kişinin elektriksiz kaldığını açıkladı. Miami’de ise şiddetli rüzgarın etkisiyle iki vinç devrildi. Su baskını ve selin yaşandığı kentte, su seviyesinin 60 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi. Yetkililer, Irma kasırgası nedeniyle aracının kontrolünü kaybederek ağaca çarpan bir kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Haberin Devamı

6,5 milyon kişi için zorunlu tahliye kararının alındığı Florida’da kasırganın ilerleyen saatlerde 3 milyon nüfuslu Tampa ve Fort Myers şehirlerini etkisi altına alması bekleniyor. Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde de acil durum ilan edilmişti. Irma kasırgası, ABD’ye ulaşmadan önce vurduğu Karayipler’de ise 27 kişinin ölümüne neden olmuştu.