Dünya IŞİD'e katılan 16 yaşındaki Alman kız, Musul'da yakalandı

IŞİD'e katılan 16 yaşındaki Alman kız, Musul'da yakalandı

18.07.2017 - 13:33 | Son Güncellenme:

Dresden'den kaçıp Türkiye'ye uçan, daha sonra Suriye'de terör saflarına katılan Linda W., teröristlerin kökünün kazındığı Musul'da ele geçirildi. Alman basını, genç kızla birlikte dört kadının daha yakalananlar arasında olduğunu yazdı.

IŞİDe katılan 16 yaşındaki Alman kız, Musulda yakalandı

Kanlı terör örgütü IŞİD'den 9 Temmuz'da geri alınan Musul'da yakalanan bir yabancı terörist, dünyada manşet oldu. Örgüte katılan 16 yaşındaki Alman kız öğrenci Linda W., Musul'da yakalandı.

Haberin Devamı

Almanya Dresden'de yaşayan Linda W, evden kaçarak Frankfurt'tan Türkiye'ye uçtu. Sonraki durağı Suriye oldu. Terör örgütü saflarında bir yıl geçiren Linda'nın macerası, Musul'da sona erdi.

Irak ordu birlikleri, yakaladıkları 20 terörist arasında genç kızı fark etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Irak askerlerinin yakaladıkları Alman kızın fotoğrafını çektiği görülüyor.

İngiliz basını, Linda W.'nin terör saflarına katıldıktan sonra Meryem adını aldığını ve zaman zaman Facebook hesabından fotoğraflar paylaştığını bildiriyor.

25 bin terörist yok edildi

265 gün süren operasyonla IŞİD'den temizlenen Musul'da, 25 bin terörist öldürüldü. Bu rakam, başlangıçtaki tahminleri aşıyor. Zira, operasyondan önce Musul'da 6 bin kadar IŞİD'linin bulunduğu tahmin ediliyordu. Öldürülen teröristlerin birçoğu yabancı uyruklu.

Haberin Devamı

Topraklarının neredeyse yarısını yitirdi

Halihazırda fiili başkent ilan ettiği Rakka'da da kuşatma altında tutulan IŞİD, geçen yıl elindeki toprakların dörtte birini kaybetti. Bu yılki kayıplarıyla birlikte, bu oran neredeyse yarıya yaklaştı. 2014'ten bu yana Irak'ta kaybettiği alan ise yüzde 65'in üstünde.

Kanlı örgüt, geçen yıl Irak Felluce ve Libya Sirte gibi çok önemli kalelerini yitirdi. Örgütün Ortadoğu'nun batısındaki en büyük merkezi El Bab ise, Türkiye'nin sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı'yla 23 Şubat tarihinde geri alındı.

5 kıta, 30'u aşkın ülke

IŞİD, Mayıs ayından bu yana İngiltere Manchester ve Londra, Filipinler Mindanao, Endonezya Cakarta, Fransa Paris ve İran Tahran'da saldırı düzenledi. bugüne kadar 30'dan fazla ülkeyi hedef alan ve sayıları 200'e yaklaşan saldırıların bazıları doğrudan örgüte üye teröristler tarafından yapıldı, bazılarında ise yerel militanlar kullanıldı.

Amerikan CNN International'ın Şubat ayında yaptığı derlemeye göre, beş kıtayı kana bulayan saldırılarda 2 binden fazla insan öldü. Irak ve Suriye'deki savaşta ölenlerin sayısı ise tam bilinmiyor. Örgütün katlettiği sivil veya askerlerin on binlerce olduğu tahmin ediliyor.