Dünyaİsrail basını: İran füzesi Kudüs’teki ABD konsolosunun konutuna zarar verdi

İsrail basını: İran füzesi Kudüs’teki ABD konsolosunun konutuna zarar verdi

15.03.2026 - 16:33 | Son Güncellenme:

İran’ın ABD ve İsrail’e yönelik misilleme saldırısında, füzeden çıkan şarapnel parçalarının Kudüs’teki ABD konsolosunun konutuna isabet ederek hasara yol açtığı bildirildi.

İsrail basını: İran füzesi Kudüs’teki ABD konsolosunun konutuna zarar verdi

İsrail-ABD-İran savaşı sürerken, İsrail’in Yediot Ahronot gazetesinin haberinde, “ABD konsolosunun Kudüs’te ikamet ettiği bina, İran tarafından fırlatılan ve önlenen bir füzeden çıkan şarapnellerle zarar gördü” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Haberde, konsolosun adını vermedi ve olay sırasında binada bulunup bulunmadığı belirtilmedi.

Tel Aviv ve Washington’dan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail basını: İran füzesi Kudüs’teki ABD konsolosunun konutuna zarar verdi

ABD-İSRAİL’İN İRAN’A SALDIRILARI

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.

İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.

Haberin Devamı

ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.

İranlı yetkililere göre, ABD-İsrail saldırılarında ölü sayısı 1348'i, yaralı sayısı 17 bini aştı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler