Dünya İşsizdi milyoner oldu

İşsizdi milyoner oldu

27.01.2011 - 22:25 | Son Güncellenme:

Tüm dünyada ilgiyle izlenen hatta hakkında çekilen filmin Oscar ödüllerini topladığı Milyoner yarışması, İtalya'da işşisiz 43 yaşındaki Michela De Paoli'yi 1 milyon EURO'nun (yaklaşık 2 milyon lira) sahibi yaptı

İşsizdi milyoner oldu

Michela De Paoli, Medyaset Grubu'na bağlı Canale 5 (Kanal 5) televizyonunda haftanın yedi günü akşam haberlerinden hemen önce yayınlanan yarışmanın sunucusu Gerry Scotti'nin hayret dolu bakışları içinde tüm soruları yanıtladı.
De Paoli, baraj sorusu olan 30 bin euroluk (yaklaşık 60 bin lira) bildiğinde, yarışmaya eşinin teşvikiyle girdiğini belirterek “İlk işim eşime bir araba olmak olacak. Çünkü araba dökülüyor. Her gün arabanın bir parçasını kaybediyoruzö deyince seyirciler gülme krizine girdi.
Son soruya kadar yardım hakkını kullanmayan Michela De Paoli, “Eski İncil'de, Cennetten çıktıktan sonra Adem'in yaptığı ilk şey neydiöşeklindeki 1 milyon euroluk (yaklaşık 2 milyon lira) soruda tüm yardım haklarını kallandı. Ancak yanıttan emin olmayan De Paoli, önce çekilmek istediğini söyledi. Ardından kararını değiştirip yanıt kakkını kullandı ve “havva ile buluştu" cevabıyla 1 milyon euronun sahibi oldu.
Toplam üç gün süren yarışmadan 1 milyon kazanan De Poli, eşine araba aldıktan sonra, bir de ev satın alacağını ve annesiyle babasını da yanına alarak Milano yakınındaki Pavia kentinde yaşamına devam edeceğini söyledi.
İtalya'da şimdiye kadar sadece iki kişi 1 milyon euro kazanabildi. Michela De Paoli üçüncü oldu. Yarışmanın dünya tarihinde sadece Amerika'da bir yarışmacı yardım kullanmadan tün soruları bilip büyük ödülü kazanabildi.
Milyoner yarışmasında toplam 15 soru soruluyor. Yarışmacıya ayrıca, şıkların yarısını elemeyi sağlayan yüzde 50, seyirci yardımı ve telefon etme hakkı olmak üzere üç yardım kullanma hakkı veriliyor. Tüm soruları bilen milyoner oluyor.