Dünya İtalya’da fırtına 9 can aldı! Kaybolanlardan biri Türk

İtalya’da fırtına 9 can aldı! Kaybolanlardan biri Türk

31.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İtalya’da fırtına 9 can aldı Kaybolanlardan biri Türk

İtalya’nın çeşitli bölgelerinde etkili fırtınanın neden olduğu sel ve şiddetli rüzgârın ağaçları devirmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetti. Ölen kişiler arasında arama kurtarma çalışmalarında bulunan gönüllü bir itfaiyecinin de bulunduğu kaydedildi. Ülkenin güneybatısındaki Calabria bölgesinde kaybolan kişinin de yelkenlisini fırtınanın vurduğu bir “Türk internet sitesi yöneticisi” olduğu bilgisi de paylaşıldı. Kaybolan kişinin kimliği açıklanmadı. Fırtına nedeniyle çeşitli kentlerde itfaiye çalışanları da dahil birçok kişi yaralandı. Roma ile kuzeydeki Cenova kenti dahil birçok şehirde okullar, dün tatil edildi. Cenova Havaalanı kapatıldı. Venedik’in yüzde 75’i sular altında kaldı.

Haberin Devamı

Berlusconi yatı gitti

Rüzgâr hızının saatte 180 kilometre ile en yüksek seviyeye ulaştığı yer, kuzeydeki Cenova kentini de içine alan Ligurya bölgesi oldu. Ligurya’daki Rapallo kentinde bulunan yat limanında birçok yat fırtına nedeniyle çarptıkları iskelenin üzerine yıkıldı. Yatlardan birinin ülkenin eski başbakanlarından Silvio Berlusconi’nin ailesine ait olduğu bildirildi.

Liguria’ya bağlı Savona liman kentinde ise deniz suyunun yükselmesi sonrası kıyıdaki iki park sular altında kaldı. Tuzlu deniz suyu nedeniyle bataryaları patlayan çok sayıda aracın yandığı belirtildi. l AA

Akdeniz’de deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, dün saat 03.25’te Muğla’nın Dalaman ilçesi açıklarında Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Dalaman ilçesine 25 kilometre mesafede olduğu ve 6.3 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.