Dünya İtalya'da "Yeşil Geçiş" sertifikasına yönelik protestolar devam ediyor

İtalya'da "Yeşil Geçiş" sertifikasına yönelik protestolar devam ediyor

18.10.2021 - 14:43 | Son Güncellenme:

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla  mücadele kapsamında uygulamaya konulan "Yeşil Geçiş" sertifikasına karşı Trieste  Limanı'ndaki protestolara güvenlik güçleri müdahale etti.

İtalyada Yeşil Geçiş sertifikasına yönelik protestolar devam ediyor

Ülkenin kuzeydoğusundaki Trieste Limanı'nda, "Yeşil Geçiş"  sertifikasının kamu ve özel sektör için zorunlu hale geldiği 15 Ekim'den bu yana  devam eden protestoda sabah saatlerinde gerginlik yükseldi.

Haberin Devamı

"Yeşil Geçiş" sertifikasına karşı çıkan ve bu nedenle Trieste Limanı'nın 4 numaralı giriş kapısını erişime kapatan protestocuları dağılması  için uyaran güvenlik güçleri, eylemlerinde ısrar eden göstericilere göz yaşartıcı  gaz ve tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu.

Göstericiler, olaylı protesto sırasında "Özgürlük, özgürlük" ve "Yeşil  Geçiş'e hayır" şeklinde bağırdı. Polisin müdahalesi sırasında bazı  protestocuların gözaltına alındıkları görüldü.

İtalyada Yeşil Geçiş sertifikasına yönelik protestolar devam ediyor

İtalyan basınındaki haberlerde, söz konusu müdahaleyle protestocuların  uzaklaştırıldığı ve liman kapısının ulaşıma açıldığı belirtildi. Göstericilerle  polis arasındaki arbedenin kent sokaklarına yayıldığı, bir grubun ise kent  merkezine doğru yürüyüşe geçtiği bildirildi.

Haberin Devamı

Trieste dışında Bolonya, Cenova, Ravenna, Milano, Napoli, Taranto gibi  farklı kentlerinde de irili ufaklı "Yeşil Geçiş" sertifikasına karşı  protestoların yapıldığı kaydedildi.

Aşırı sağcı partilerden İtalya'nın Kardeşleri (FdI) lideri Giorgia  Meloni ve Lig Partisi lideri Matteo Salvini, teknokrat İçişleri Bakanı Luciana  Lamorgese'yi, "geçen hafta Roma'daki gösterilerde faşist grupların taşkınlık  yapmasına izin verip, bugün liman işçilerine sert müdahalesinden" ötürü  eleştirdi.

Ülkede, 16 Ekim Cumartesi günü Milano kentinde ve 9 Ekim Cumartesi  günü de başkent Roma'daki "Yeşil Geçiş" sertifikasına karşı protestolarda  göstericilerle güvenlik güçleri arasında zaman zaman arbede çıkmıştı. Polis,  göstericileri göz yaşartıcı gaz ve yer yer de tazyikli su sıkarak dağıtmıştı.