Dünya Kabil'deki Sih tapınağına bombalı saldırı

Kabil'deki Sih tapınağına bombalı saldırı

18.06.2022 - 12:57 | Son Güncellenme:

Tapınaktaki patlama sırasında içeride en az 30 kişi vardı, yerel yetkililer Taliban'ın içeri girilmesine izin vermediğini ve ölü sayısının bilinmediğini söylüyor.

Kabildeki Sih tapınağına bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bir Sih tapınağı yakınlarında patlama yaşandığı ve silah sesleri duyulduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Taliban yönetimindeki Afganistan'ın İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Nafi Takor, bugün yaptığı açıklamada saldırıyı doğrularken daha fazla bilgi paylaşmadı.

Hint haber ajansı Asian News International'ın (ANI) aktardığına göre Kabil yakınlarında, Afgan Hindu ve Sih topluluklarının çoğunlukta olduğu Karte-i Pervan bölgesinde tapınak civarındaki işlek bir yolda iki patlama sesi duyuldu.

İktidardaki Hindistan Halk Partisi'nden Manjinder Singh Sirsa, ANI'ye yaptığı açıklamada tapınaktan üç kişinin çıktığını ve ikisinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Sirsa, tapınakta koruma görevlisi olarak çalışan kişininse vurularak öldürüldüğünü ifade etti.

Bölge yetkililerinden Gornam Singh ise patlama sırasında tapınakta en az 30 kişi olduğunu belirtti. Singh, "İçeridekilerden kaçı sağ kaçı ölü bilmiyoruz. Taliban içeri girmemize izin vermiyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi

Haberin Devamı

Saldırıyı henüz hiçbir örgüt üstlenmedi.

Öte yandan Mart 2020'de bir DEAŞ teröristi, yine Kabil'deki bir Sih tapınağına girerek içeride ibadet edenlere ateş açmıştı. Saldırıda 25 kişi ölürken, 8 kişi yaralanmıştı.

ABD birliklerinin Afganistan'dan çekilmesiyle Taliban, 15 Ağustos 2021'de önce Kabil'in daha sonra da tüm ülkenin kontrolünü ele geçmişti.

Kaynak: Independent Türkçe