Dünya ‘Kaçakçılık bitmedi sadece pahalılaştı!’

‘Kaçakçılık bitmedi sadece pahalılaştı!’

29.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın Midilli adasının belediye başkanı Sypros Galinos, Türkiye’den geçen göçmen sayısının arttığını savunarak, Türkiye’nin, Avrupa Birliği ile imzaladığı göçmen anlaşmasının gereklerini tam olarak yerine getirmediğini öne sürdü.

‘Kaçakçılık bitmedi sadece pahalılaştı’

İngiliz The Times gazetesinin haberine göre Galinos, anlaşmanın imzalanmasından sonraki 16 ay Türkiye’den Yunanistan’a geçen göçmen sayısında düşüş yaşandığını hatırlatırken, bunun, istenirse kaçak geçişlerin durdurabileceği anlamına geldiğini savundu. Midilli Belediye Başkanı, şu an adada 5 bin göçmen bulunduğunu, bunun adanın kapasitesinin iki katı olduğunu da söyledi.

Haberin Devamı

Times gazetesinde yer alan verilere göre yılın ilk 6 ayında Türkiye’den Yunanistan kıyılarına her hafta ortalama 365 göçmen ulaştı. Geçen hafta ise 730 göçmen Türkiye’den Yunanistan’a kaçak geçiş yaptı. Haberde, anlaşmanın imzalanması ardından Türkiye’den Yunanistan’a geçmiş olan bir göçmenin “Anlaşma ile insan kaçakçılığı sona ermedi, sadece pahalılaştı” sözlerine yer veriliyor.

Avrupa Birliği’nin Dublin Anlaşması’na göre göçmenler, sığınma başvurularını ilk ayak bastıkları Avrupa ülkesinde yapmak zorunda. Anlaşma uyarınca, Yunanistan’a ulaşan mültecilerden sığınma başvuruları reddedilenler Türkiye’ye geri gönderiliyor.