Dünya Kaddafi'yi 1500 Sırp koruyor!

Kaddafi'yi 1500 Sırp koruyor!

21.03.2011 - 08:43 | Son Güncellenme:

.

Kaddafiyi 1500 Sırp koruyor

Kaddafiyi 1500 Sırp koruyor
Libya'ya yönelik geçekleştirilen hava saldırısı haberlerine geniş yer veren Kosova ve Bosna medyası, Kaddafi'nin özel birliklerinde kendilerini "Çetnikler" diye adlandıran 1500'ün üzerinde Sırp paramiliter gücün yer aldığını iddia etti.

Sırbistan'da da bazı yayın kuruluşları bu rakam üzerinde dururken, Sırbistan hükümeti tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Sırp paramiliter güçleri, Bosna savaşında hala aranmakta olan savaş suçlusu Ratko Maldiç komutasında katliamlara imza attı.

Kosova savaşında ise doğrudan Miloseviç'ten emir alan paramiliter güçler Miloseviç'in en güvenilir silahlı gücünü oluşturuyorlardı.

Kosova savaşı sırasında masum kişileri öldüren, evleri ve dükkanları yağmalayan paramiliter güçler Kosova'da hala korkuyla anılıyor.

NATO müdahalesinden sonra Sırbistan'a kaçan paramiliter güçler, Miloşeviç'in ölümünden sonra Sırbistan devletinin desteğini kaybetti. Bazıları savaş suçlusu olması nedeniyle tutuklanırken büyük bir çoğunluğu ise bazı ülkede paralı asker olarak görev yapmakta.

Kaddafi'nin en güvenilir askerlerinin de 1500 'Çetnik'in oluşturduğu iddia ediliyor.