Dünya Karabağ’ın güneyinde 2. büyük operasyon

Karabağ’ın güneyinde 2. büyük operasyon

07.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Azerbaycan ile Ermenistan arasında işgal altındaki Dağlık Karabağ bölgesinde devam eden savaş 10. gününü geride bıraktı. Dört koldan ilerleyen Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Dağlık Karabağ’ı kurtarmak için başlattığı operasyonlarına dün bir yenisini ekledi.

Karabağ’ın güneyinde 2. büyük operasyon

Azerbaycan Ordusu, Dağlık Karabağ’da çatışmaların devam ettiği bölgenin güney cephesinde, tanklar ve topçu birliklerinin de katılımıyla Ermenistan güçlerine karşı kapsamlı büyük bir operasyon başlattı. Operasyonun Cebrail ve Fuzuli hattından genişleyerek Karabağ’ın iç bölgelerine doğru sürmesi ve Ermenistan savunma hatlarını imha etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Dağlık Karabağ’ın, cephe hattında dün kötü hava koşulları ve yağmur hakimdi. Çatışmalar kuzeyde Murov Dağı eteklerinde ve Ağdere’de, güneyde ise Cebrail-Fuzuli çevresinde şiddetli şekilde devam etti. Azerbaycan askerleri cephe hattının farklı noktalarında birkaç stratejik tepeyi de Ermeni güçlerinden temizledi. Azerbaycan’a ait SİHA’lar, tespit ettiği düşman unsurlarına yönelik nokta atışlarını da sürdürüyor.

‘Karşılık veririz’

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın İskender füzesini kullanması halinde gerekli misillemenin yapılacağını açıkladı. Bakanlık, Ermenistan ordusuna ait ele geçirilen askeri teçhizatlar ile Cebrail ilinin Ermenistan işgalinden kurtarılan Çakırlı köyünün görüntülerini de paylaştı.

Haberin Devamı

PKK’lıların ses kayıtları

Öte yandan Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi’nden yapılan açıklamada, Suriye ve Irak’tan gelen PKK bağlantılı teröristlerin Karabağ’da Ermenistan adına savaştığı belirtildi. Servis, söz konusu teröristlerin telsiz konuşmalarına ulaşıldığı bilgisine yer verilen açıklamayla birlikte ses kayıtlarını da paylaştı. Teröristlerin, Ermenistan tarafında çok sayıda zayiat yaşandığını ifade ettikleri konuşmalarda, Karabağ’da Türk askerlerinin bulunmadığı ve Azerbaycan ordusu tarafından kullanılan SİHA’ların etkili olduğu söyleniyor.

Ermeniler sivilleri böyle vuruyor

Karabağ’ın güneyinde 2. büyük operasyon

Ermenistan’ın 27 Eylül’den bu yana sivil yerleşimlere gerçekleştirdiği saldırılar sonucu, 27 sivil hayatını kaybetti, 141 kişi yaralandı. Saldırılarda, 376 konut ve 63 kamu binası da hasar gördü. Dün uluslararası haber ajansları Ermeni odusunun topçu saldırılarından fotoğrafları servis etti. Görüntülerde, bir Ermeni askeri sivil kentlere düşen bombaları rastgele ateşlerken görülüyor. Ermenistan, dün ayrıca Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattını füzelerle hedef aldı. Füzelerin boru hattından 10 metre uzağa düştüğü belirtildi.