Dünya Kazakistan'da dosya savaşı

Kazakistan'da dosya savaşı

18.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kazakistan'da dosya savaşı

Kazakistanda dosya savaşı

       KAZAKİSTAN'da 10 Ocak'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde dosyalar savaşı başladı. İktidara yakın bir gazete, adaylardan eski başbakan Kajıgeldin'in yolsuzlukla suçlandığını ve adaylıktan çekildiğini öne sürdü. Eski Başbakan, ise iddiaları reddetti.
       Yetkililer de Kajıgeldin hakkında, para kaçırma operasyonları nedeniyle Interpol'ün soruşturma açtığını duyurdular. Belçika polisinden gelen belgelere göre Kajıgeldin bir Belçika firması ile yasa dışı ilişkiler içinde.
       İnterpol'ün yurtdışına para kaçırma ve yine yurtdışında çok sayıda emlak satın alma ile ilgili hazırladığı dosyada Akejan Kajıgeldin ile eşinin adlarının bulunduğu iddiası yer alıyor. Kajıgeldin'in hisse senedi satışlarından elde ettiği geliri gizleyerek vergi kaçırdığının belirlendiği de öne sürülüyor.
       Kajıgeldin de, başta şimdiki Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev dahil olmak üzere seçimlere katılacak tüm adayların mal varlıklarını açıklamaları durumunda kendisine ve ailesine ait malvarlığını açıklamaya hazır olduğunu kaydetti.