DünyaKilauea yeniden uyandı! Dünyanın en aktif yanardağı lav püskürtüyor

Kilauea yeniden uyandı! Dünyanın en aktif yanardağı lav püskürtüyor

07.12.2025 - 15:42 | Son Güncellenme:

Hawaii'nin kabusu geri döndü. Dünyanın en aktif yanardağlarından Kilauea, kısa süreli sessizliğinin ardından yeniden lav püskürtmeye başladı.

Kilauea yeniden uyandı Dünyanın en aktif yanardağı lav püskürtüyor

Dünyanın en aktif yanardağlarından biri olarak gösterilen Hawaii'deki Kilauea Yanardağı'nın yeniden lav püskürttüğü bildirildi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

ABD'nin Hawaii eyaletindeki Kilauea Yanardağı, Aralık 2024'ten beri süren patlamaların ardından yeniden aktifleşti. Yanardağın Halema'uma'u kraterinde lav fıskiyeleri oluşurken, gökyüzüne dumanların yükseldiği görüldü.

Kilauea yeniden uyandı Dünyanın en aktif yanardağı lav püskürtüyor
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Googleüzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Uzmanlar, patlamanın şu an için yerleşim alanları açısından bir tehlike oluşturmadığını belirtti. Ulusal parkta ziyaretçilere güvenlik için kapalı alanlardan uzak durmaları ve zararlı gazlara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.

Kilauea yeniden uyandı Dünyanın en aktif yanardağı lav püskürtüyor

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler