Dünya KKTC’de ‘aile’ kavgası

KKTC’de ‘aile’ kavgası

19.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kıbrıs’ta Başbakan Küçük, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun kendisinden kızlarına vekillik vermesini istediğini iddia edince ortalık karıştı

KKTC’de ‘aile’ kavgası

KKTC’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Başbakan İrsen Küçük arasında, 21 Ekim’de iktidardaki Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) yapılacak kurultay seçimleri öncesinde ipler gerildi. Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun kurultay seçimlerinde eski Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif’i desteklediğinin kulislerde konuşulması üzerine ikili karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

‘Kızını vekil yapmak istiyor’
Cumhurbaşkanı olarak Küçük’ün kendisini dinlemediğini söyleyen Eroğlu, adaylığını açıklayan Kaşif’ten yana tavır aldı. Eroğlu’nun Kaşif’i desteklediği iddiaları üzerine Küçük, Kaşif’i bakanlıktan aldı. Medya gelişmeleri “Kılıçlar çekildi” manşetleri ile duyurdu. “Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun parti içi çekişmede taraf olmasına” karşı çıkan Küçük, “UBP’yi aile partisi olmaktan çıkardıklarını” söyleyerek Eroğlu ailesine yüklendi. Eroğlu’nun cevabı ise “Bu açıklama son derece yanlıştır” oldu.
Tartışma eski Başbakan Hakkı Atun’un yerel bir gazeteye yaptığı, “Eroğlu, Başbakan Küçük’ten iki kızının milletvekili adayı olmasını istedi” açıklamasıyla daha da alevlendi. Kızları için kimseden istekte bulunmadığını belirten Eroğlu, “Kızını bakan yapacaktı, parti başkanı yapacak gibi yalanları ortaya atmak, iktidarda olan kişilerin ağzına yakışmıyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Küçük’ü destekliyor
Tartışmaların odağındaki isim Başbakan Küçük, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Siyaseti seçenler kendilerine gelecek eleştirilere hazır olmalıdır” diyerek Eroğlu’na göndermede bulundu. UBP’nin ‘aile egemenliğinden kurtulacağını’ söyleyen Küçük, “Cumhurbaşkanı ile sorunum yok. Kamuoyu önünde tartışmak istemem. Tartışmak gerekiyorsa da çekinmem” dedi. Küçük, “Sayın Cumhurbaşkanı 4’üncü kez girdiği seçimlerde Cumhurbaşkanı oldu. Artık Cumhurbaşkanı’dır. Bu durum partide olumsuz etki yapıyor” diyerek Eroğlu’na tarafsızlığını’ koruma mesajı verdi.

Ankara, KKTC’de 21 Ekim’de yapılacak kurultayda açık bir şekilde Başbakan Küçük’ü destekliyor. Küçük bu konuda, “Ankara’nın taraf tutması gibi bir durum yok. Ancak Ankara, ülkedeki istikrara dikkat çekiyor” dedi.