Dünya Kosova'da polis operasyonu Mitroviça'yı karıştırdı

Kosova'da polis operasyonu Mitroviça'yı karıştırdı

13.10.2021 - 15:51 | Son Güncellenme:

Üç ayrı şehirde gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda Mitrovitsa'daki Sırplar polisle çatıştı, sokaklarda patlama sesleri duyuldu.

Kosovada polis operasyonu Mitroviçayı karıştırdı

Kosova'nın bazı bölgelerinde polis, gümrük kaçakçılığıyla mücadele kapsamında operasyon gerçekleştirdi. Kosova polisinden yapılan açıklamaya göre, kaçakçılıkla mücadele kapsamında başkent Priştine, İpek ile Mitrovitsa şehrinin güney ve kuzey kesimlerinde operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Priştine, İpek ve Güney Mitrovitsa'da operasyonun sakin geçtiği kaydedilen açıklamada, polisin Kuzey Mitrovitsa'da Kosovalı Sırpların direnciyle karşılaştığı aktarıldı.

Kuzey Mitrovitsa'da çeşitli suç gruplarının barikatlar kurarak gümrük ve polis memurlarının görevlerini engellemek amacıyla şok ve el bombası kullandığı belirtilen açıklamada, fırlatılan maddeler sonucu 6 polis memurunun yaralandığı ifade edildi.

Kosovada polis operasyonu Mitroviçayı karıştırdı

Operasyon kapsamında aralarında Arnavut, Boşnak ve Sırpların da bulunduğu 8 Kosova vatandaşının gözaltına alındığı bilgisi paylaşılan açıklamada, polis tarafından farklı bölgelerde yapılan operasyon kapsamında maddi delil teşkil eden yüz binlerce avro değerindeki çeşitli kaçak mal ve delile el konulduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Operasyonun Kosova Gümrüğü ile yargısı iş birliğinde ve koordinasyonunda gerçekleştirildiği aktarıldı.

Kosova Başbakanı Albin Kurti de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonun önceden gerçekleştirilen yoğun soruşturmalar kapsamında yapıldığına dikkati çekerek, "Suç ve suç gruplarına müsamaha gösterilmeyecek, bunlarla mücadele edilecek. Kaçakçılıkla mücadele edeceğiz ve önleyeceğiz." dedi.

SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI VUCİC, KOSOVA SINIRINA GİTTİ

Olayların ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosovalı Sırp liderlerle bir araya gelmek üzere Kosova sınırındaki Raska Belediyesine gitti.

Başbakan Ana Brnabic de KFOR ve NATO'ya acil müdahale etmeleri çağrısında bulunarak, "Durum dramatik olmaktan çok öte. Priştine'nin yürüttüğü bu politikaya bir an önce son verilmeli." ifadesini kullandı.

Yazarlar