Dünya Kuveyt’te şiddetli yağışlar hayatı felç etti

Kuveyt’te şiddetli yağışlar hayatı felç etti

03.01.2022 - 10:15 | Son Güncellenme:

Kuveyt’te etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle hayat durma noktasına geldi ve ülke genelinde eğitime ara verildi.

Kuveyt’te şiddetli yağışlar hayatı felç etti

Kuveyt, hafta sonu şiddetli yağışlara teslim oldu. Ülkenin birçok yerinde yolları bu bastı, trafikte aksamalar meydana geldi ve birçok araç sular altında kaldı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kuveyt’in bazı bölgelerinde gök gürültülü fırtınaların yaşandığı ve rüzgarın saatte 50 kilometreye kadar ulaşabildiği aktarıldı.

BAKANLIKLARDAN ART ARDA AÇIKLAMA GELDİ

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, ülkede yaşanan sel felaketiyle ilgili yaptığı açıklamada, halka güvenlikleri için gerekli olmadıkça evden çıkmamaları çağrısında bulundu.

Bayındırlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, acil durum ekiplerinin şiddetli yağışların meydana getirdiği sorunları çözmek için sahaya indikleri ifade edildi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, hafta sonu ülkede etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle ülke genelindeki tüm okullarda ve üniversitelerde eğitime ara verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Ortaokul ve liselerde ise bugün düzenlenmesi planlanan sınavların ertelendiği ve okullara final sınav tarihlerinin düzenlenmesi için ek süre verileceği belirtildi.