Dünya Kuzey Kore ateşkesi ihlal etti

Kuzey Kore ateşkesi ihlal etti

22.11.2017 - 09:54 | Son Güncellenme:

Güney'e geçmek isterken silah arkadaşları tarafından vurulan Kuzey Kore askerinin görüntüleri paylaşıldı. BM Komutası Sözcüsü, Kuzey Kore'nin ateşkes anlaşmasını ihlal ettiğini söyledi.

Kuzey Kore ateşkesi ihlal etti

13 Kasım'da Panmunjom'dan Güney'e geçmek isterken silah arkadaşları tarafından vurulan Kuzey Kore askerinin görüntüleri paylaşıldı.

Haberin Devamı

Videoda, sınıra ciple gelen Kuzey Kore askerinin, Güney'e yürüyerek kaçmaya çalışırken silah arkadaşları tarafından en az 5 kez vurulduğu ve Güney Kore askerlerinin yere yığılan Kuzey Kore askerini sürüyerek götürdüğü görülüyor.

Ayrıca bir Kuzey Koreli askerin kaçan askeri kovalarken iki ülke arasındaki sınırı geçmesi de görüntülerde var.

Güney Kore'deki BM Komutası Sözcüsü olan ABD'li Albay Chad G. Carroll, askerin videosunu yayınladığı basın toplantısında, bu olayda Kuzey Kore'nin, 1950-1953 yılları arasındaki Kore Savaşı'nı bitiren ateşkes anlaşmasını ihlal ettiğini söyledi.

Kuzey Kore askerinin olaydan sonra BM Komutasına ait helikopterle Seul yakınındaki Ajou Üniversitesi Tıp Merkezi'ne nakledildiği ve şu an kendisiyle iletişim kurulabildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Washington yönetimi, "teröre destek veren devletler" listesine eklediği Kuzey Kore'yi ekonomik açıdan izole etmek için yaptırımlarını genişletmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'yi tecrit etmek ve müzakere masasına geri dönmesini sağlamak amacıyla Pyongyang yönetimiyle ekonomik, diplomatik ve diğer ilişkilerin kesilmesi yönünde uluslararası çaba gösteriyor.