Dünya Lavrov: Müzakerelerde ikinci buluşma bugün gerçekleşecek

Lavrov: Müzakerelerde ikinci buluşma bugün gerçekleşecek

03.03.2022 - 12:44 | Son Güncellenme:

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kiev ve Moskova yönetimleri arasındaki müzakerelerde ikinci buluşmanın bugün gerçekleşeceğini söyledi. Lavrov, ayrıca NATO ülkelerinin nükleer savaşa hazırlandığını da ileri sürerek, "Bize karşı savaşmayı istiyorlarsa bunu iyi düşünmeliler" ifadelerini kullandı.

Lavrov: Müzakerelerde ikinci buluşma bugün gerçekleşecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kiev ve Moskova yönetimleri arasındaki müzakerelerde ikinci buluşmanın bugün gerçekleşeceği bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Joe Biden'ın kurduğu "Elimizde iki seçenek var, ya Üçüncü Dünya Savaşı’nı başlatıp Rusya ile tamamen bir savaşa gideceğiz ya da uluslararası hukuku ihlal eden bir ülkeye bedel ödeteceğiz" cümlesini hatırlatıp "Üçüncü Dünya Savaşı yalnızca nükleer olabilir" dedi. Lavrov, bir gün önce de "Üçüncü Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak" demişti.

NATO ülkelerinin nükleer savaşa hazırlandığını ileri süren şu ifadeyi kullandı: "Üçüncü Dünya Savaşı sadece nükleerle yapılabilir. Nükleer savaş olasılığı Rusya tarafından değil, NATO ve Ukrayna tarafından yürütülüyor. Bize karşı savaşmayı istiyorlarsa bunu iyi düşünmeliler."

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanı "ABD, Napolyon ve Hitler’in bir zamanlar yaptığı gibi Avrupa’yı kontrolü altına almış, kendine tabi bırakmış durumda" cümlesini kurdu, Ukrayna'nın nükleer silah elde etmeye çalıştığını iddia etti.

Fransa'yı da eleştiren Sergey Lavrov, "Fransızlar horozdur biliyorsunuz, ulusal sembolleri de öyle, horoz gibi kabarmayı seviyorlar" ifadesini kullandı.

Rusya lideri Vladimir Putin, hafta sonu Batılı ülkelerden gelen açıklamaları gerekçe göstererek nükleer silahlar için en üst düzey alarm emri vermişti.