Dünya Lübnan'da büyük patlama

Lübnan'da büyük patlama

15.08.2013 - 19:14 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Şerbil, Beyrut'ta meydana gelen patlamada en az 15 kişinin öldüğünü belirtti

Lübnanda büyük patlama

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, başkent Beyrut'ta bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada en az 15 kişinin öldüğünü söyledi.
AA muhabirine açıklama yapan Şerbil, Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un güney banliyölerindeki Ruveys yolu üzerinde bomba yüklü aracın patlaması sonucu en az 15 kişinin öldüğünü belirtti.
Kızılhaç yetkilileri ise patlamada en az 150 kişinin yaralandığını ve yaralıların çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını duyurdu.
Patlama nedeniyle çevre binalarda yaşayanların evlerinde mahsur kaldığı ifade edildi.
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Türkiye şiddetle kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Beyrut’ta meydana gelen saldırıyı şiddetle kınadı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bugün meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısı şiddetle kınandı. Hayatlarını kaybeden Lübnanlılara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Lübnan halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilenen açıklamada, “Türkiye, bu menfur terör saldırısının faillerinin bir an önce tespit edilerek adalet önüne çıkarılmasını temenni etmektedir” ifadelerine yer verildi.
Bölgenin hassas bir dönemin içinden geçtiği kaydedilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Lübnan’ın güvenlik ve istikrarını hedef alan bu menfur eylem karşısında Lübnan halkının tahriklere kapılmadan, sağduyu ile hareket edeceğine ve toplumsal uyumun bozulmasına izin vermeyeceğine olan inancımız tamdır.
Türkiye, Lübnan halkı ile dayanışma içerisinde desteğini sürdürmeye devam edecektir.”