Dünya Macron’la görüşen herkes karantinaya

Macron’la görüşen herkes karantinaya

17.12.2020 - 14:42 | Son Güncellenme:

Fransa liderinin koronavirüse yakalandığının ortaya çıkmasıyla hafta içinde Macron'la görüşen AB Konseyi Başkanı Michel ve İspanya Başbakanı Sanchez kendisini karantinaya aldı.

Macron’la görüşen herkes karantinaya

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un koronavirüs (Kovid-19) PCR testinin pozitif çıkmasının ardından gözler kendisiyle temasta bulunan liderlere çevrildi.

Haberin Devamı

Pazartesi günü Paris'e ziyarette bulunan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ziyareti sırasında Macron ile yemek yemişti. Macron ile yakın temasta bulunan Sanchez, tüm kamu faaliyetlerini iptal ederek, 24 Aralık’a kadar karantinaya alındığını belirtti.

Başbakan Sanchez, Covid-19 pandemisinin başlangıcında Mart ayında eşinin virüse yakalanmasının ardından test yaptırmış ve sonuç negatif çıkmıştı.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel de kendisini izole eden isimler arasında. Michel ve Macron, üç gün önce Paris'te bir araya gelmişti.

Michel'in sözcüsü Barend Leyts, Fransız makamlarının 14 Aralık akşamı itibarıyla Macron'un "virüs bulaştırma riski" bulunduğunu açıkladığını ancak Michel'in "yakın temaslı kişi" sayılmadığı bilgisini verdiğini aktardı.

Haberin Devamı

AB Konseyi Başkanı'nın düzenli olarak test yaptırdığını kaydeden Leyts, son olarak salı günü yapılan testin negatif çıktığını bildirdi. Leyts, "AB Konseyi Başkanı Michel, buna rağmen önlem olarak gönüllü karantinaya girecek." ifadesini kullandı.

Öte yandan AB yetkilileri, 10-11 Aralık'ta düzenlenen ve Macron'un da katıldığı AB Liderler Zirvesi'nde tüm sağlık tedbirlerinin uygulandığını, katılımcı liderlerden veya ekiplerinden kimsenin Kovid-19 testinin pozitif çıktığına dair kendilerine bilgi gelmediğini bildirdi.

Zirvede yer alan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ise son olarak pazartesi günü test yaptırdığı, sonucun negatif çıktığı ve karantinaya girmeyeceği açıklandı.