Dünya Mafyadan savcıya bazukalı tehdit!

Mafyadan savcıya bazukalı tehdit!

05.10.2010 - 19:58 | Son Güncellenme:

İTALYA’nın güneyinde bulunan Calabria bölgesinde bulunan Reggio Calabria kenti, benzeri görülmemiş bir tehdide ev sahipliği yaptı.

Mafyadan savcıya bazukalı tehdit

Başsavcı Giuseppe Pignatone, bölgede faaliyet gösteren mafya grubu ‘Ndrangheta tarafından, bazukalı tehdide maruz kaldı.
Savcılığa açılan isimsiz bir telefonda, “Söyleyin o Pignatone’ye ayağını denk alsın. Ölüm fermanını yazıyor” ifadesi kullanıldı. Bunun üzerine alarma geçen polis, savcılığın da bulunduğu adliye binası ve çevresinde detaylı arama yaptı. Bir süre sonra adliyeden yaklaşık 100 metre uzaklıkta, yönü adliyeye dönük bir bazuka bulundu. Bazuka’nın kullanılamaz durumda olduğu, sadece “mesaj vermek amaçlı” konuşlandırıldığının tahmin edildiği belirtildi. Böylece İtalyan mafyası tehdit mesajlarındaki yaratıcılıkları konusunda sınır tanımadığını bir kez daha ortaya koydu.
ABD yapımı, İkinci Dünya Savaşı sırasında kullanılan ve piyadelerce taşınabilen anti-tank silahı olan bazukanın bulunmasının ardından kentte adeta seferberlik ilan edildi. Savcılık ve emniyet teşkilatının sözkonusu tehdide yanıtı ağır oldu. Bazuka’nın bulunmasını takip eden saatlerde 250 ayrı noktada operasyonlar düzenlenmeye başlandı. Aramaların özellikle silah ve bombaya yönelik olduğu öğrenildi.