Dünya Maskesiz baloya büyük tepki

Maskesiz baloya büyük tepki

16.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

1948’den beri New York’taki Metropolitan Müzesi’ne bağış toplamak için düzenlenen Met Gala, pandemi nedeniyle verilen bir yıllık aradan sonra 13 Eylül gecesi tekrar yapıldı.

Maskesiz baloya büyük tepki

Dünyanın önde gelen moda etkinliklerinden Met Gala’ya katılan ünlüler ve politikacıların, kırmızı halıda maskesiz görüntüler vermesine sosyal medya kullanıcıları ateş püskürdü. Twitter’da maskesiz ünlülerin fotoğraflarını paylaşan sosyal medya kullanıcıları, Met Gala’ya katılan kişileri Kovid-19 kurallarına uymadıkları gerekçesiyle eleştirdi.

Haberin Devamı

Sosyal medya kullanıcıları, New York’taki Metropolitan Müzesi tarafından düzenlenen davette, maske takma zorunluluğuna uyulmadığını belirtti. Eleştirilerde, “Böyle bir davete katılanların aşı kartlarını veya negatif test sonuçlarını göstermeleri gerektiği” vurgulandı. Müze yetkilileri ise eleştirilere karşı, katılımcıların aşılı olması gerektiğini açıkladı. Muhafazakâr podcast sunucusu ve yazar Bethany Mandel’in “New York’taki çocuklar bugün okula maskesiz gitmeli ve ‘Ah üzgünüm, burayı Met Gala sandım’ demeli” şeklindeki tweeti büyük beğeni aldı.