Dünya Mayıs ayında sıcaklık rekoru: 51 derece

Mayıs ayında sıcaklık rekoru: 51 derece

20.05.2016 - 10:41 | Son Güncellenme:

Hindistan'ın batısında yer alan Rajasthan'da ülke tarihinin en yüksek hava sıcaklığı kaydedildi, bölgede hayat durma noktasında. Yetkililer ortalama sıcaklığın geçen yıla göre 5 derece fazla olduğunu aktarıyor.

Mayıs ayında sıcaklık rekoru: 51 derece

Hindistan'ın batısında, Pakistan sınırında yer alan Rajasthan'da ülke tarihinin sıcaklık rekoru mayıs ayında kırıldı. Resmi yetkililer, termometrelerin 51 dereceyi gösterdiğini duyurdu!

Haberin Devamı

Ölçümün yapıldığı yer olan çöldeki Phalodi bölgesi, sıcak hava dalgalarının geçiş noktasında bulunuyor. Bir önceki rekor, 50.6 dereceyle 1956 yılına aitti.

Hindistan'ın kuzeyini vuran sıcak hava dalgası bir haftadır etkili ve termometrelere bakanlar ortalama 40 dereceyi görüyor.

Ülkede Muson yağmurlarından önce haftalarca yüksek hava sıcaklığı görülüyor ancak termometrelerin 50 dereceyi göstermesi hayatı durma noktasına getiriyor.

AFP haber ajansına konuşan Hindistan metooroloji yetkilisi, "Dün ülke tarihinin en yüksek sıcaklığı kaydedildi, 51 dereceyle Phalodi'de" dedi.

Geçen yıla göre sıcaklığın 5 derece daha yüksek olduğu bölgede yetkililer halkı aşırı sıcaklarda dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Haberin Devamı

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, geçtiğimiz Nisan ayının tüm zamanların en sıcak Nisan ayı olduğunu duyurmuştu.