Dünya ‘Meraklanmayın ben iyiyim...’

‘Meraklanmayın ben iyiyim...’

01.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, medyanın gözü önünde bir ay içinde iki kere titreme nöbeti geçirmesinin ardından sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Meraklanmayın ben iyiyim...’

Japonya’nın Osaka kentinde düzenlenen G20 Zirvesi’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Merkel, “Aktaracak olağandışı bir durum yok, ben iyiyim. Bu tepki nasıl ortaya çıktıysa, aynı şekilde yine normale döneceğinden eminim” diye konuştu. Doktor kontrolünden geçip geçmediğine ilişkin olarak da Merkel, “doktora bildirilmesi gereken özel bir durum olmadığını” ifade etti.

Haberin Devamı

Almanya Şansölyesi, ilk kez 2017 yılında Meksika ziyareti sırasındaki bir askeri törende titreme nöbetine girmişti. Daha sonra Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin yanında titrerken görülen Merkel, geçtiğimiz perşembe günü de Berlin’de Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile birlikte katıldığı bir basın toplantısında yaklaşık iki dakika titremesine hakim olmaya çalışmıştı. 64 yaşındaki şansölye, daha önce konuya ilişkin açıklamalarında titreme sebebinin sıcak havalar nedeniyle “su kaybı” olduğunu dile getirmişti.