Dünya Merkel'den Türkiye'ye yanıt: Akıl almaz!

Merkel'den Türkiye'ye yanıt: Akıl almaz!

07.06.2016 - 16:57 | Son Güncellenme:

Almanya Başbakanı, parlamentoda kabul edilen 1915 tasarısına 'evet' oyu veren Cem Özdemir'e Ankara'dan yükselen tepkiler için "Türk tarafının suçlamaları ve açıklamaları anlaşılmaz" dedi.

Merkelden Türkiyeye yanıt: Akıl almaz

Berlin’de Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’le yaptığı görüşmeden sonra basın toplantısı düzenleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, 1915 Olayları'nı 'soykırım' olarak tanıyan oylamada 'evet' oyu veren Türk asıllı vekil Cem Özdemir'e gösterilen tepkiler hakkında konuştu:

Haberin Devamı

“İstisnasız olarak Almanya’daki parlamentonun alt kanadındaki tüm üyeler, özgür bir şekilde seçilir. Türk tarafının suçlamaları ve açıklamaları anlaşılmaz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 Olayları'nı 'soykırım' olarak tanıyan oylamada 'evet' oyu veren Türk asıllı vekil Cem Özdemir için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Oradan çıkıyor bir ukala bir şey hazırlıyor, Alman parlamentosuna sunuyor. Güya 'Türk'. Ne Türk'ü?. Bunların kanının laboratuvar testinden geçmesi lazım.

Dert ne? Almanya'daki Türklerin evlatlarına yalan bir tarihi öğretmenin adımlarını atıyorlar. Peki burada bu skandal olayın başını çeken kim? Kökeni -ili söylemeyeceğim o ilden olanlar yanımda karşımda duruyorlar, üzülürler ve onlar da tabii buradan gerekenleri söylüyorlar- kökeni itibarıyla buralı. Ama ben ona bir defa Türk diyemem. Niye? Çünkü bu milletin kanının damarlarında olduğu insan, kalkıp da bu milleti sözde Ermeni soykırımıyla suçlayamaz. Biz, bütün arşivlerimizi açtığımız halde bunu yapamaz."