Dünya Miçotakis: Sonsuza kadar komşuyuz

Miçotakis: Sonsuza kadar komşuyuz

15.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan Başkanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile diyalog kapısının açık olduğunu söyleyerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel görüşme olasılığım her zaman var" açıklaması yaptı.

Miçotakis: Sonsuza kadar komşuyuz

Sputnik Türkçe’nin aktardığına göre “ANT1” kanalına konuşan Miçotakis, Türkiye ve Yunanistan'ın komşu olduklarını vurgularken, "Sonsuza kadar komşu olacağız. Bu coğrafya bizi birlikte yaşamaya mahkum ediyor. İş birliği ya da gerilim yolunu seçmek Türkiye'nin elinde. Biz iki ihtimale de hazırız" ifadelerini kullandı. Miçotakis, yine de Türkiye’ye karşı düşüncelerinin değişmediğini de söyledi.

Haberin Devamı

Bununla birlikte ülkenin "caydırıcı gücünü", mali imkanlar çerçevesinde sürekli artırmakla yükümlü olduğunu söyleyen Miçotakis, Türkiye ile "sıcak temas” olacağı ihtimaliyle hareket etmediklerini kaydetti. Bunun gecikmiş bir yatırım olduğuna vurgu yapan Miçotakis, ekonomik kriz yüzünden silahlı kuvvetlere yönelik yatırımların 10 yıldır aksadığını hatırlattı. 

Öte yandan Miçotakis, ABD'nin Doğu Akdeniz Boru Hattı'ndan (EastMed) desteğini çekmesinin, Yunanistan için önemli olmadığını söyledi.