DünyaMültecilikten moda ikonuna! Siyahi güzelliğin temsilcisi

Mültecilikten moda ikonuna! Siyahi güzelliğin temsilcisi

01.12.2025 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’de moda kurumu British Fashion Council, Sudanlı bir mülteciyken dünya markalarının aradığı manken haline gelen Anok Yai’yi “2025 Yılın Modeli” seçti.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Mültecilikten moda ikonuna Siyahi güzelliğin temsilcisi

Son dönemde dünya markalarının gözde mankeni olan Sudanlı eski mülteci Anok Yai, Londra merkezli moda kuruluşu British Fashion Council tarafından “2025 Yılının Modeli” seçildi. Seçimde 27 yaşındaki mankenin güzelliğin yeniden tanımlanmasını sağlaması ve siyahi temsiliyeti etkili oldu. Anok Yai, Sudan’daki soykırımdan kaçan mülteci bir ailenin kızı olarak Mısır, Kahire’de dünyaya geldi. Aile ardından ABD’ye taşındı. Yai’nin kaderi 2017’de öğrenim gördüğü Howard Üniversitesi’nden dönerken bir fotoğrafçının çektiği fotoğrafıyla değişti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

YENİ BİR STANDART

Bir gecede viral olan fotoğraftan sonra en iyi mankenlik ajanslarından teklif yağmuruna tutulan Yai, kısa süre içinde Milano’da Prada gösterisini açan ilk Sudanlı model ve Naomi Campbell’in ardından ikinci siyah manken oldu. Bu ilk adımı dünyaca ünlü markaların defileleri ve reklamları izledi.

SİYAHİ GÜZELLİĞİN TEMSİLCİSİ

Vogue gibi modada etkili uluslararası dergilere kapak olan Sudanlı manken, daha kapsayıcı güzellik standartları, mülteci meseleleri, siyah temsiliyetinin önemi, ırksal adaletsizlik ve ten rengi ayrımcılığı konusunda da aktif bir kişi olarak tanınıyor. Üniversitede biyokimya okuyan Yai, genç kızlara ilham vermeyi amaçlıyor. Öte yandan BFC’nin yılın tasarımcısı adayları arasında Türk modacılar Dilara Fındıkoğlu ve Erdem Moralıoğlu da bulunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler