DünyaMuson yağmurları Bangladeş'i vurdu! 44 ölü, 1 milyondan fazla kişi etkilendi

Muson yağmurları Bangladeş'i vurdu! 44 ölü, 1 milyondan fazla kişi etkilendi

12.07.2026 - 12:59 | Son Güncellenme:

Bangladeş'te etkili olan muson yağmurlarının neden olduğu sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Muson yağmurları Bangladeşi vurdu 44 ölü, 1 milyondan fazla kişi etkilendi

Yerel Prothom Alo gazetesinin haberine göre, Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlığından yapılan açıklamada, Khagrachhari, Rangamati, Bandarban, Cox's Bazar, Chattogram, Moulvibazar ve Habiganj olmak üzere 7 bölgedeki çok sayıda yerleşim yerinin sular altında kaldığı belirtildi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

44 ÖLÜ 39 YARALI

Açıklamada, muson yağmurlarının yol açtığı sel ve heyelanlarda 44 kişinin yaşamını yitirdiği, 39 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Afetten toplam 1 milyon 22 bin 963 kişinin olumsuz etkilendiği aktarılan açıklamada, ülke genelinde 1000'den fazla geçici barınma merkezi açıldığı bilgisi paylaşıldı.

Yetkililer, havzalardaki su seviyelerinin yükselmesine karşı yeni taşkınlar yaşanabileceği uyarısında bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler