Dünya Müzik öğrenirken istismara uğramış

Müzik öğrenirken istismara uğramış

02.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

1980’ler ve 90’ların en büyük Latin pop yıldızlarından olan Gloria Estefan, çocukken bir akrabasının cinsel istismarına uğradığını açıkladı

Müzik öğrenirken istismara uğramış

DIŞ HABERLER - Küba asıllı ABD’li şarkıcı Gloria Estefan, 9 yaşındayken aynı zamanda akrabası olan müzik öğretmeninin cinsel istismarına uğradığını açıkladı.

Haberin Devamı

Grammy ödüllü şarkıcı, Facebook’un yayın servisi “Facebook Watch”ta kızı Emily ve yeğeni Lili ile birlikte yaptığı “Kırmızı Masa Sohbeti: Estefan’lar” adlı programda istismara uğradığını ilk kez anlattı. Estefan istismarın “yavaş yavaş başladığını ve giderek hızlandığını” belirterek, “İstismara uğrayan çocukların yüzde 93’ü tacizcilerini tanıyor ve onlara güveniyordu. Biliyorum çünkü ben de onlardan biriyim” ifadelerini kullandı. Tacizcinin, annesinin kaydettirdiği müzik okulunda güçlü bir konumda olduğunu belirten Estefan, “Anneme ne kadar yetenekli olduğumu ve özel ilgiye ihtiyacım olduğunu söyledi. Annem de bana bu tür bir ilgi gösterildiği için kendini şanslı hissetti” dedi.

Kimliğini açıklamadı

Haberin Devamı

64 yaşındaki Estefan, kimliğini açıklamadığı söz konusu akrabasının taciz hakkında konuşursa annesini öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. Şarkıcı, sonunda annesine tacizi söylediğinde polisi aradığını, ancak olası bir davada tanıklık ederek maruz kalacağı travma nedeniyle ailesini konuyu daha ileri götürmekten vazgeçirdiklerini ifade etti. Ayrıca Estefan, yaşadığı stres nedeniyle saçlarının döküldüğünü de sözlerine ekledi.

 

Yazarlar