Dünya ‘Oda seçimi’ de sıkıntı yarattı!

‘Oda seçimi’ de sıkıntı yarattı!

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, “Sarı Yelekliler”in 4 haftadır süren protestolarını durdurmak amacıyla yaptığı konuşma halen tartışılırken, açıklamayı yaptığı oda da eleştiri konusu oldu.

‘Oda seçimi’ de sıkıntı yarattı

Nitekim Macron’un “halkın sıkıntılarını anladığı” ve “zenginlerin cumhurbaşkanı olmadığı”nı söylediği ulusa sesleniş konuşmasını Elysee Sarayı’nın “altın oda”sından yaptığı ortaya çıktı. Fransa Cumhurbaşkanı’nın pazartesi günü yayımlanan konuşmasının, altın süslemeleriyle bilinen “Salon dore”da kaydedildiği, Macron’un, Charles de Gaulle’den bu yana kullanılan ve sarayın en değerli parçalarından biri olan antika masada oturduğu belirtiliyor. Altın kaplamalı kapıların önündeki masada, altın lamba ve Fransa’nın sembolü altın horoz vardı.

Haberin Devamı

BBC Türkçe’nin haberine göre Beyaz Saray’dan iki kat büyük olan Elysee Sarayı, Sarı Yelekliler’in eylemlerinin odak noktasında bulunuyor. Macron’un, Saray’ın ana salonunun halılarını 300 bin Euro’ya değiştirme kararı tepki çekmişti. Macron, normalde ulusa sesleniş konuşmalarını, modern tarzda donatılmış günlük ofisinden yapıyor.

Bununla birlikte Fransa’da sol partilerin, Macron hükümetine karşı gensoru önergesi verdiği bildirildi. Önergenin bugün meclis genel kurulunda oylanacağı belirtilirken, muhalefet partilerinin, hükümeti düşürecek oranda oya sahip olmadığı biliniyor.

Yazarlar