DünyaÖlümcül tuzak

Ölümcül tuzak

23.01.2026 - 06:56 | Son Güncellenme:

Polina Azarnykh adlı Rus kadının, Telegram’ı kullanarak Arap ülkeleri ve Afrika’dan fakir erkekleri çeşitli vaatlerle Rusya’ya çektiği, tuzağa düşürülen bu yabancıların savaşta ölüme gönderildiği ortaya çıktı

Ölümcül tuzak

NATO’ya göre Rusya, 2022’deki saldırısıyla başlattığı Ukrayna savaşında bugüne kadar bir milyondan fazla askerini kaybetti. Bu askerler ya öldüler ya da yaralanıp savaşamaz hale geldiler. NATO, sadece Aralık 2025’te 25 bin Rus askerinin öldüğünü bildirdi. Rusya’nın Ukrayna’da savaşmak için Arap ülkelerinden ve Afrika’dan fakir erkekleri çeşitli vaatlerle kandırıp, cepheye getiren Rus vatandaşlarıyla iş birliği yaptığı öne sürüldü. BBC’nin ve İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, devletten aldığı yüklü para karşılığında yabancı savaşçı bulan Ruslardan biri de Polina Alexandrovna Azarnykh adlı kadın.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Ölümcül tuzak

Milyonlar kazandı

Daha önce yabancıların okumak için Moskova’ya gelmelerine yardım eden bir Facebook grubunu yöneten Azarnykh, daha sonra Rus Ordusu’na yabancı savaşçı bulma işine başlamış. Bu iş için Telegram kanalını kullanan Rus kadının Arap ülkelerinden ve Afrika’dan fakir gençleri para, iş, Rusya vatandaşlığı gibi çeşitli vaatlerle kandırarak ülkesine çektiği ama bu vaatleri yerine getirmediği, kandırılan yabancıların da Ukrayna savaşında ön cephelere sürüldüğü iddia edildi. 40 yaşında eski bir öğretmen olan Azarnykh’nin Telegram kanalında çoğu Arap ve Afrikalı 21 bin abonesi olduğu, bu işten 120 milyon TL’ye yakın para kazandığı, en az 500 yabancıyı Rus Ordusu’na getirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Ölümcül tuzak

Bombayı bağlayıp hedefe yolladılar

Haberin Devamı

Daily Mail gazetesinde, Afrika’dan Rus Ordusu’na getirilen Francis adlı paralı askerin tüm yalvarmalarına rağmen canlı bomba olarak kullanılmaktan kurtulamadığı yazıldı. Rus askerleri tarafından üzerine bomba bağlanıp alay edilerek Ukrayna hedefine gönderilen Francis’in akıbeti bilinmiyor. Francis’in kandırılarak veya para için Rusya’nın savaş makinesine katılan 131 ülkeden gelen binlerce yabancıdan biri olduğu belirtiliyor. Aynı şekilde okumaya giden gençlerin de bu savaş makinesinin çarklarına atıldığı öne sürülürken, BBC’nin haberinde yer verdiği Suriyeli Ömer ile Habib, Rus ordusundan kurtuldukları için kendilerini şanslı görüyor ama aynı durumdaki arkadaşları ölmüş.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler