Dünya'Ölüme gidiyorum' diyerek üzerine atlamış! 'Sydney kahramanı' Ahmed'in saldırı anındaki sözleri ortaya çıktı

'Ölüme gidiyorum' diyerek üzerine atlamış! 'Sydney kahramanı' Ahmed'in saldırı anındaki sözleri ortaya çıktı

15.12.2025 - 13:55 | Son Güncellenme:

Dün, Avustralya'nın en büyük plajlarından biri olan Bondi'de yaşanan kanlı olayda, 43 yaşındaki Ahmed Al Ahmed’in saldırgana müdahale etmeden hemen önceki sözleri ortaya çıktı. Olay esnasında yanında olan kuzeninin aktardığına göre Ahmed, uzun namlulu silahla insanlara ateş eden saldırganın üzerine 'ölüme gidiyorum' diyerek atladı. İşte detaylar...

Avustralya’da dünya gündemine oturan saldırının etkileri sürüyor. Olay sonrası en çok konuşulan konulardan biri, 43 yaşındaki Ahmed Al Ahmed’in, insanların üzerine uzun namlulu silahla ateş açan saldırgana müdahale etmesi oldu.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Ölüme gidiyorum diyerek üzerine atlamış Sydney kahramanı Ahmedin saldırı anındaki sözleri ortaya çıktı

Ahmed’in saldırganın üzerine atlamadan önceki son sözleri ve hastanede iyileşme sürecinden fotoğraflar ortaya çıktı.

Ölüme gidiyorum diyerek üzerine atlamış Sydney kahramanı Ahmedin saldırı anındaki sözleri ortaya çıktı

"ÖLÜME GİDİYORUM, AİLEME HABER VERİN"

İngiltere merkezli The Sun’un aktardığına göre, Al Ahmed, kuzeni Jozay Alkanj’a, saldırı sırasında hayatını kaybedebileceğini söyleyerek, “Ölüme gidiyorum, lütfen aileme söyleyin, insanları kurtarmak için harekete geçtim” dedi.

Ölüme gidiyorum diyerek üzerine atlamış Sydney kahramanı Ahmedin saldırı anındaki sözleri ortaya çıktı

Ahmed, bu sözlerin ardından silahlı saldırganın tüfeğini kaparak etkisiz hale getirdi.

AHMED İÇİN MİLYON DOLARLIK BAĞIŞ

Olay sonrası hastaneye kaldırılan ‘kahraman’, omuzunda sıkışan kurşunların çıkarılması için ameliyat geçirdi. Al Ahmed’in kahramanlığı için açılan GoFundMe sayfası 1 milyon doları geçti; ABD’li milyarder Bill Ackman, Al Ahmed’e 100 bin dolar bağışladı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Kuzeni Alkanj, olayla ilgili, "Çok korkunçtu, araçların arkasına sığındık ve silah seslerini çok yakından duyduk" dedi.

Haberin Devamı

"OĞLUM BİR KAHRAMAN"

Al Ahmed’in babası Mohamed Fateh al Ahmed, oğlunun insanları koruma içgüdüsü olduğunu belirterek, “Oğlum bir kahraman. Polis ve merkezi güvenlik kuvvetlerinde görev yaptı, insanların yere yığıldığını ve kanın her yerde aktığını görünce, vicdanı onu saldırganlardan birinin silahını almak için harekete geçirdi” dedi.

Haberin Devamı

Al Ahmed’in annesi Malakeh Hasan al Ahmed, oğlunu "iyi niyetli bir kahraman" olarak nitelendirerek, “O insanları kurtardı, canlarını korudu. Tanrı ona zarar vermez, çünkü o iyiliksever bir insandır" ifadelerini kullandı.

Ölüme gidiyorum diyerek üzerine atlamış Sydney kahramanı Ahmedin saldırı anındaki sözleri ortaya çıktı

NE OLMUŞTU?

Avustralya'nın New South Wales eyaletine bağlı Sydney kentindeki Bondi Plajı'nda silahlı saldırı düzenlenmişti.

Haberin Devamı

Şüphelilerden birinin öldüğü açıklanırken, yaralı diğer şüphelinin gözaltına alındığı aktarılmıştı. Albanese, düzenlediği basın toplantısında, saldırının Yahudi Avustralyalılara yönelik olduğunu belirtmişti.

Avustralya'da Müslüman toplumun temsilcileri saldırıyı kınayarak, saldırıdan etkilenenler ve yakınlarıyla dayanışma içinde olduklarını ifade etmişti.

Silahlı saldırıya cesurca müdahale ederek şüphelilerden birinin elinden silahını alan Ahmed el-Ahmed, Avustralya basınında gündem olmuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler