Dünya Paris katliamında ölü sayısı 129 oldu

Paris katliamında ölü sayısı 129 oldu

14.11.2015 - 20:16 | Son Güncellenme:

Paris Savcısı'nın yaptığı açıklamaya göre Paris'ta yapılan saldırılarda 129 kişi öldü, 352 kişi yaralandı

Paris katliamında ölü sayısı 129 oldu

Paris Başsavcısı François Molins Paris’teki saldırılarda 129 kişinin hayatını kaybettiğini olaylarda 99’u ağır 352 kişinin yaralandığını açıkladı. “Saldırıları 3 ayrı terörist grubun gerçekleştirildiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullanan Molins, “Fransa’yı güvenli kılmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

SALDIRILARIN DETAYLARI
Saldırıların detaylarını aktaran Molins ilk saldırının yerel saat ile 21.20'de Fransa-Almanya dostluk maçının oynandığı Stade de France'ın bulunduğu Jules Rimet caddesinde canlı bomba eylemi şeklinde yapıldığını söyledi.

İkinci saldırının 21.25'te 10. Paris'te bulunan Petit Cambodge isimli restoranda Kalaşnikov marka tüfekle gerçekleştirildiğini bildiren Molins, eylemde 10 kişinin yaralandığını 15 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti. Molins, olay yerinde siyah Seat Leon marka bir aracın da tespit edildiğini aktardı.
Stade de France'ın H kapısında 21.30'da başka bir canlı bomba patlaması meydana geldiğini anlatan Molins, 21.35'te de yine 10. Paris'te bulunan La Fontaine au Roi caddesinde Kalaşnikov marka tüfekle birçok kez etrafa ateş açıldığını ve 5 kişinin de orada öldüğünü kaydetti.
Molins, yine bu bölgeye yakın Charonne caddesinde de Belle Equipe isimli kafenin önünde 21.36'da 19 kişinin öldüğü başka bir silahlı saldırının yaşandığını belirtti.
Konser salonu Bataclan'ın önüne, 3 kişinin 21.40'ta siyah bir Volkswagen Polo marka araçla geldiğini ve konser salonuna girerek etrafa ateş açtığını anlatan Molins, 21.43'te de yine o bölgeye yakın Voltaire caddesinde bir canlı bomba saldırısının meydana geldiğini bildirdi.
Başsavcı, Stade de France'ın olduğu bölgedeki fast-food restoranı Mc Donald's'ta da bir canlı bombanın 21.53'te intihar saldırısı düzenlediğini söyledi.
Molins, saatler 00.20'yi gösterdiğinde ise Bataclan'a giren 3 teröristten 1'inin polis ekipleri tarafından öldürüldüğünü diğer 2 saldırganın da kendini havaya uçurduğunu kaydetti.
Molins, "Saldırılarda kullanılan tüm patlayıcıların azot peroksit içerdiğini ve aynı düzenekle yapıldığını tespit ettik" dedi.

TERÖRİSTLERDEN BİRİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

1985 Essonne doğumlu Fransız teröristin, 2004-2010 seneleri arasında adi suçlardan toplam sekiz kere mahkum edildiği fakat hapse hiç girmediği açıklandı. Terörist hakkında 2010 senesinde radikalleşenler için kullanılan S fişlemesi yapıldığı ortaya çıktı.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİSTLERİN ÜZERİNDE PATLAYICI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Paris’te yaşanan terör saldırıları sonucunda etkisiz hale getirilen 7 teröristin eylemlerin yapmak için 7,62 kalibreli kalaşnikof kullandıkları ve hepsinin üzerinde patlayıcı yüklü -TATP (peroxyde d'azote)- intihar yelekleri bulunduğu da açıklandı.