Dünya Penaltı ırkçılığı!

Penaltı ırkçılığı!

13.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere, Avrupa Şampiyonası finalinde penaltı kaçıran siyahi oyunculara yönelik ırkçı paylaşımlarla sarsıldı.

Penaltı ırkçılığı

 

İngiltere, EURO 2020 finalindeki yenilginin ardından sosyal medyada penaltı kaçıran siyahi futbolculara yönelik ırkçı paylaşımlarla sarsıldı. İngiliz Polis Teşkilatı, penaltıları kaçıran siyahi oyuncular Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka’nın maruz kaldığı ırkçı saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, “EURO 2020 finalinin ardından futbolculara yönelik bir dizi saldırgan ve ırkçı sosyal medya paylaşımlarının farkındayız. Bu taciz kesinlikle kabul edilemez, hoş görülmeyecek ve soruşturulacaktır” ifadesini kullandı. Futbol Federasyonu, üç oyuncusuna karşı gerçekleştirilen online ırkçılıktan ötürü ‘dehşete düştüğünü’ belirtti.

Haberin Devamı

Johnson’dan açıklama

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Twitter’dan “İngiltere takımı, sosyal medyada ırkçı tacize uğramayı değil kahraman olarak övülmeyi hak ediyor. Bu korkunç saldırıların sorumluları kendilerinden utanmalı” paylaşımında  bulundu.

İngiliz Kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü Prens William da Twitter’dan “Dün geceki maçtan sonra İngiliz futbolculara yönelik ırkçı saldırı midemi bulandırdı” yorumunda bulundu. Prens William, ırkçılığın artık son bulması ve bu olaya karışanların hesap vermesi gerektiğinin altını çizdi. Final maçında İngiltere’nin İtalya’ya karşı yenik düşmesinin ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, 3 siyahi İngiliz oyuncuyu yenilgiyle suçlayan hakaret içerikli yorumlar paylaşmıştı.