Dünya PES! İsrail yaralıları taşıyan ambulansı vurdu!

PES! İsrail yaralıları taşıyan ambulansı vurdu!

15.11.2012 - 14:33 | Son Güncellenme:

İsrail ordusunun, Gazze’nin kuzeyinde yaralı Filistinlileri taşıyan ambulansa ateş açtığı bildirildi.

PES İsrail yaralıları taşıyan ambulansı vurdu

Gazze hükümeti Sağlık Bakanı sözcüsü Eşref el-Kudre, İsrail uçaklarının Gazze’nin kuzeyindeki et-Tuvem bölgesinde Filistinli yaralıları taşıyan ambulansa ateş açtığını belirterek, ”İsrail bu saldırı ile savaş zamanında sivillerin korunmasına ilişkin hazırlanan 4’üncü Cenevre Sözleşmesi’ni ihlal ediyor” dedi.

Ambulansa yönelik saldırıda ölü ve yaralı olmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

RUSYA: İSRAİL ORANTISIZ GÜÇ KULLANDI

Rusya, İsrail’in Hamas liderlerinden Ahmed Caberi’ye yönelik suikast ve ardından başlayan Gazze operasyonlarına sert tepki gösterdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşenko, Gazze’de şiddetin tırmandırılmasının kabul edilemez olduğunu, İsrail’in bölgeye yönelik orantısız güç kullandığını söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de gelişmelerden duyduğu endişeyi dile getirdi.

“Şiddetin daha da tırmandırılmasına izin verilmemeli…” uyarısı yapan Lukaşeviç, “İsrail’in güney bölgesinin bombalanması ve Gazze’ye yönelik orantısız güç kullanımı kabul edilemez. Özellikle iki tarafta da siviller zarar görüyor…” eleştirisi getirdi.

PUTİN, GAZZE’DEKİ GELİŞMELERDEN ENDİŞELİ

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov da yaptığı açıklamada, Kremlin’in Gazze’de yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiği, gelişmelerden endişe duyulduğunu söyledi. Peskov açıklamasında, “Putin departmanımız aracılığı ile anında bölge ile ilgili bilgiler alıyor. Kendisi gelişmelerden aşırı rahatsız. Putin, konuyu uluslar arası toplantılarda ele alacak…” dedi.