Dünya ‘Prens sevgilisini kaçırırken öldü’

‘Prens sevgilisini kaçırırken öldü’

12.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiliz yazar ‘TP Fielden’ tarafından yazılan ‘Tacı Gömmek’ adlı yeni kitap, 2’nci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden ve 500 yıldır İngiltere kraliyet ailesinde ülkesi için ölen ilk prens olarak kayda geçen Prens George’la ilgili ‘sır perdesini’ araladı.

‘Prens sevgilisini kaçırırken öldü’

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Prens George bombardıman uçağı ‘W4026’ ile 1942’de İskoçya’dan İzlanda’ya üsleri teftişe giderken kaza geçirmişti. Uçakta bulunan, aralarında prensin de bulunduğu 14 kişi ölmüş, 1 kişi kurtulmuştu. 39 yaşındaki prensin bir tepeye çarpan uçakta öldüğü, o dönem kral olan ağabeyi, II. Elizabeth’in babası VI. George’a saatler sonra haber verildi. Daha sonra soruşturmayla ilgili belgelerin esrarengiz bir şekilde kaybolduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Gizlenmesi istendi

Bu olayın peşine düşen yazar Fielden, uçağın düşmesinden sonra olay yerine giden havacı Arthur Baker ile görüştü. Baker, kazada bir kadının da öldüğünü, yanında bir kutu mücevher bulunduğunu, kendisinden bunun gizlenmesini istediklerini söyledi. Kazadan sağ çıkan tek kişi olan Çavuş Andy Jack’in yeğeni Margaret Harris ise yazar Fielden’a amcasına hastanede bir kişinin ‘Resmi Sırlar Sözleşmesi’ni imzalattığını söyledi. Harris, “Amcam, ölmeden önce uçakta kayıtlarda olmayan 16’ncı kişinin bulunduğunu söyledi” dedi. Fielden, evli, 3 çocuk babası Prens George’un askeri görevlere bir kadının katılması yasak olmasına rağmen sevgilisini sınır dışına kaçırdığını iddia etti. Yazar, kraliyetin bu skandalı yıllardır gizlediğini öne sürdü.