Dünya Putin’e 2 milyon soru gönderildi

Putin’e 2 milyon soru gönderildi

01.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya lideri Vladimir Putin, 2001 yılından beri geleneksel olarak düzenlenen, sadece geçtiğimiz yıl Kovid-19 sebebiyle gerçekleştirilemeyen “Vladimir Putin ile Direkt Hat” adlı TV programında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Putin’e 2 milyon soru gönderildi

Putin, sosyal ve siyasal konulardan kişisel yaşamına kadar halktan gelen 68 soruya yanıt verdi. Toplamda yaklaşık 2 milyon sorunun gönderildiği program 3 saat 42 dakika sürdü. İşte Putin’in öne çıkan açıklamalarının bir kısmı:

Haberin Devamı

Dağlık Karabağ: “Bugün Ermenistan ve Azerbaycan da dahil hiç kimse, krizin tırmanmasından yana değil.”

ABD: “Washington dünyanın değiştiğini anlıyor gibi görünüyor ama hâlâ baskın pozisyonunu elinde tutmak istiyor. Bu tavrından müttefikleri bile rahatsız.”

Ukrayna: (Ukrayna lideri)  Zelenskiy’le görüşmeye karşı değilim ancak öncelikle neler konuşacağımızı anlamamız gerekli. Zelenskiy ülkenin kontrolünü tamamen dış yönetime bırakmışken neden görüşeyim ki? Ukrayna’nın sorunlarının bir bölümü Berlin’de, bir kısmı da Paris’te çözülüyor.”

İngiliz gemisine saldırı: “O gemiyi batırsaydık bile, 3. Dünya Savaşı’nın eşiğine gelinmezdi.”

Kovid-19 aşısı: (“Neden aşı olduğunuz anlar yayınlanmadı?” sorusuna cevaben) “Umarım ülkemizdeki vatandaşların çoğu, aşı oldum dediysem, bunun öyle olduğunu anlamıştır. Bu seviyedeki insanlar küçük hileler yapmaz!”

Haberin Devamı

Putin’in Halefi: “Bir sonraki Rusya devlet başkanı olmayı hak eden kişinin adını günün birinde açıklayabileceğimi umuyorum”.