Dünya Rus donanmasına özel denizaltı yapılacak

Rus donanmasına özel denizaltı yapılacak

22.11.2011 - 17:41 | Son Güncellenme:

Rus Donanması için 2016 yılına kadar nükleer olmayan, elektrik ve dizelle çalışan 6 adet yeni denizaltı yapılacağı bildirildi.

Rus donanmasına özel denizaltı yapılacak

Rusya’nın ikinci büyük kenti olan St. Petersburg Bahriye Tersanesi genel müdürü Aleksandır Buzakov yaptığı açıklamada, "Rostov-on-Don" adı verilen ilk denizaltının yapımına başlandığını ve 2014 yılında Rus donanmasına teslim edilmesinin planlandığını belirterek, yapılacak diğer 5 denizaltının da Rusya’nın Karadeniz’deki filosuna katılacağını söyledi.

Buzakov, "Proje 636.3" olarak adlandırılan 6 yeni denizaltının öncekilerinin aksine geliştirilmiş "akustik, navigasyon ve itme" sistemlerine sahip torpil ve füze taşıyacağını belirtti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitriy Kozak dün yaptığı açıklamada, Rus donanmasının modernize edilmesi çerçevesinde 2020 yılına kadar 10 milyar dolardan fazla yatırım yapmayı planladıklarını söylemişti.

St. Petersburg’da 100 yıldan fazladır faaliyetini sürdüren Bahriye Tersanesi’nde şu ana kadar 2 bin 500’den fazla ticari, araştırma ve savaş gemisi imal edildi.