Dünya Rusya: ABD'nin benzer eylemleri İran'ı provoke etti

Rusya: ABD'nin benzer eylemleri İran'ı provoke etti

15.05.2019 - 15:05 | Son Güncellenme:

Tahran yönetiminin nükleer anlaşmayı kısmen askıya almasını değerlendiren Kremlin sözcüsü Peskov, "İran, kendi inisiyatifiyle gönüllü olarak değil Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın ruhu ve metniyle çelişen baskılara cevap vererek bu kararları alıyor. Ne yazık ki genel endişe devam ediyor" dedi.

Rusya: ABDnin benzer eylemleri İranı provoke etti

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İran'ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini kısmen durdurmasına ilişkin, "ABD'nin benzer eylemleri İran'ı provoke etti." dedi.

Haberin Devamı

Peskov, İran'ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini kısmen durdurma kararı ve güncel konularla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Nükleer anlaşma etrafındaki gerginliğin devam ettiğine işaret eden Peskov, "İran, kendi inisiyatifiyle gönüllü olarak değil Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın ruhu ve metni ile çelişen baskılara cevap vererek bu kararları alıyor. Ne yazık ki genel endişe devam ediyor." şeklinde konuştu.

İran'ın kararının ABD'nin nükleer anlaşmadan çıkma kararından kaynaklandığına dikkati çeken Peskov, "ABD'nin benzer eylemleri İran'ı provoke etti." ifadesini kullandı.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan İran ile ilgili herhangi bir güvence almadığını belirtti.

Haberin Devamı

Ukrayna hükümetinin mütekabiliyet gereği Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımları genişletme kararını da değerlendiren Peskov, "Rusya'nın önceden aldığı kararlar, Ukrayna hükümeti tarafından provoke edilmiştir." dedi.

Ukrayna, Rusya’dan mineral gübre, tarım ürünleri, nakliye araçları, kontrplak ve bazı diğer ürünlerin çeşitli tiplerine yaptırım uygulama kararı almıştı.