Dünya Ordunun yarısı yok! Putin'e kara haber

Ordunun yarısı yok! Putin'e kara haber

22.06.2022 - 13:18 | Son Güncellenme:

Ukrayna sınırına yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Rus şehrinde kamikaze drone'la saldırı gerçekleşti, cephe hattında ise açıklanan resmi rakam çok ağır bir kaybı ortaya koyuyor.

Ordunun yarısı yok Putine kara haber

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde dördüncü ay sona ererken, savaşın düğümlendiği kilit şehirler Rus işgalciler tarafından yoğun şekilde bombalanıyor. Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta yer alan Severodonetsk'i büyük ölçüde kontrol altına alan Rus ordusu, şimdi Severodonetsk'in kardeş şehri Lysychansk'ı savaş uçaklarıyla bombardımana tutuyor.

Haberin Devamı

Şehirdeki AFP muhabirleri, Rus saldırılarının bir polis merkezinde devasa bir delik açtığını ve çevredeki binaların da hasar gördüğünü bildiriyor.

Lugansk bölge valisi Sergey Hayday, sosyal medya hesabından Rus işgalcilerin Lysychansk'taki her şeyi yok ettiğini yazdı. Vali Hayday, "Binaları imha ettiler ve maalesef can kayıpları var" dedi.

Rus işgalciler, Severodonetsk ve Lysychansk'ı ana hedef olarak belirlemiş durumda. İki şehrin düşmesi, Rusların Lugansk'ın tamamını kontrol etmesi anlamına gelecek.

ABD merkezli Savaş Araştırmaları Enstitütüsü (ISW), son yayınladığı değerlendiremde Rus birliklerinin Lysychansk'ın güneyinden başarılı bir şekilde ilerlediğini aktarıyor. ISW'ye göre, Ruslar Severodonetsk'ten Lysychansk'a doğrudan bir saldırıdan kaçınıyor.

Haberin Devamı

Rus işgalcilerin gelecek hafta Lysychansk'ın kenar mahallelerine ulaşabiceğini kaydeden ISW, Severodonetsk'e öncelik verildiği için İzyum-Slavyansk hattındaki saldırılarda gerileme olduğunu bildirdi.

Ordunun yarısı yok Putine kara haber


İngiliz istihbaratının bu sabah yayınladığı bilgi notunda ise, Rus birliklerinin Severodonetsk'i kuzeyde İzyum, güneyde ise Popasna'dan ilerleyerek kuşatmaya çalıştığı belirtildi. İngilizlere göre, Ruslar Donbas'taki savaşa çok sayıda yedek asker gönderebilir.

Ordunun yarısı yok Putine kara haber

MİLİS ORDUSUNUN YARISI ÖLDÜ YA DA YARALANDI

Vladimir Putin'in Ukrayna'ya saldırmadan iki gün önce bağımsızlığını tanıdığı kağıt üstündeki Donetsk Halk Cumhuriyeti, savaşta şimdiye kadar 2 bin 128 askerinin öldüğünü açıkladı. Açıklanan yaralı sayısı ise 9 bin 800.

Bu rakam, İngiliz istihbaratına göre Donets Halk Cumhuriyeti'nin milis ordusunun yarısının öldüğü ya da yaralandığını gösteriyor.

Ordunun yarısı yok Putine kara haber


MOSKOVA'DAKİ İSİMSİZ MEYDANA YENİ AD

Lugansk ve Donetsk'ten oluşan Donbas bölgesinin bir kısmı, 2014 yılında patlak veren çatışmaların ardından Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolüne girmişti.

'Donetsk Halk Cumhuriyeti', Rusya'nın başkenti Moskova'da da gündemde. Moskova belediye başkanı, ABD Büyükelçiliği önündeki isimsiz meydana Donetsk Halk Cumhuriyeti adını verdiklerini açıkladı. Meydana verilecek isim için internet üstünden oylama yapıldı.

Ordunun yarısı yok Putine kara haber


Haberin Devamı

MESAFE 15 KİLOMETRE

Rusya'nın Rostov bölgesindeki Novoşahtinsk (Novoshakhtinsk) şehrinde ise Ukrayna tarafından insansız hava aracıyla bir saldırı düzenlendi. Novoşahtinsk'teki petrol rafinerisini hedef alan kamikaze dronelar, büyük bir patlamaya yol açtı.

Rafineriden yükselen alevler şehrin her yerinden görüldü, yerel yetkililer yangının öğle saatlerinde söndürülebildiğini duyurdu.

Petrol rafinerisinin vurulduğu Novoşahtinsk şehri, Ukrayna sınırına kuş uçuşu yaklaşık 15 kilometre.

Bugün Rusya'da bir başka patlama gerçekleşen yer, başkent Moskova'nın hemen yanındaki Vladimir bölgesi oldu. Bir cephanelikteki bombanın infilak etmesiyle dört kişi hayatını kaybetti.

Ordunun yarısı yok Putine kara haber

24 Şubat'ta başlayan işgalin ardından benzer saldırılar, Rus topraklarında daha önce de gerçekleşti.Nisan ayında, Bryansk kentinde yer alan petrol depoları havaya uçurulmuştu. Ana Roket ve Topçu Müdürlüğü'nün 120'nci cephaneliğine ait askeri birliğin bulunduğu bölgedeki üste çıkan ikinci yangın, bir süre doğrulanamadı. Ancak daha sonra Ruslara ait devlet televizyonu patlamaın gerçekleştiğini doğruladı.

Haberin Devamı

Rus devlet televizyonundaki haberde, ilk patlamanın 10 bin ton yakıtın bulunduğu sivil bir tesiste ikinci yangının ise, 10-15 dakika sonra yaklaşık 5 bin ton yakıtın bulunduğu bir askeri depoda çıktığı aktarıldı.

Söz konusu petrol depoları, Ukrayna sınırına 150 kilometre mesafedeydi.

Ukrayna helikopterlerinin sınıra yakın Belgorod bölgesinde bir Rus akaryakıt deposuna ateş açtığı yönünde haberler de yine aynı dönemde geldi.

Mayıs ayı başında ise yine Belgorod bölgesinde yer alan Streletskoe ve Tomarovka'da patlamalar gerçekleşti. Video görüntülerinde bir binadan duman ve alevler yükseldiği görüldü. Arka arkaya meydana gelen patlamalar nedeniyle binanın bir silah deposu olduğu belirtildi ancak Ruslar resmi bir açıklama yayınlamadı.